Winnipeg Jets blijft verrassen in ramvol NHL programma


Face-Off NHL Recaps

Er zijn 31 teams in de NHL. Vannacht kwamen er 30 in actie, verdeeld over vijftien duels. Vandaag is het Thanksgiving Day en dan staan er geen duels op de planning. Een ramvol programma dus waar Marko Bok, Cor Machielsen, Ed Versteeve, Richard de Weijze en Rik Bruijnius jou alles over vertellen.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 1-2

Winnipeg Jets is een van de grote surprises van dit seizoen tot dusver. Ook op bezoek in het Staples Center bij Los Angeles Kings gingen de Canadezen er met de zege vandoor. Tweemaal scoorde het vlak voor het einde van de periode. Adam Lowry op 19:52 en Patrik Laine op 39:01. De aansluitingstreffer in de derde periode van Tyler Toffoli bracht de Jets niet uit balans: het team trok de zege over de streep en staat op een keurige derde plaats op de algehele ranglijst.

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 4-5

De Sabres leden hun zevende nederlaag op rij, in een wedstrijd die lang niet zo spannend was als de uitslag doet vermoeden. Halverwege de wedstrijd stond het 2-5 en de Wild konden rustig de wedstrijd uitspelen. Mikael Granlund en Nino Niederreiter scoorden beiden tweemaal. Voor Buffalo scoorde Jordan Nolan zijn eerste twee goals van het seizoen.

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 2-6

Eindelijk lieten de Oilers weer eens zien waar ze toe in staat zijn. Vooral in de tweede periode was het genieten van de Oilers, daar haalden ze weer bij vlagen hun niveau van vorig seizoen. Darnell Nurse, Patrick Maroon, Jujhar Khaira, Mark Letestu, Drake Caggiula en Jesse Puljujarvi scoorden ieder een goal. Connor McDavid, Ryan Strome en Yohann Auvitu hadden ieder twee assists. De mooiste goal van de avond was echter voor Niklas Kronwall die in de eerste periode de 2-2 scoorde voor de Red Wings.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 2-1 SO

Een heerlijke hockey wedstrijd vannacht in Sunrise, Florida. Twee teams die vol op de aanval speelden en twee uitmuntende goalies: Frederik Andersen en Roberto Luongo. Bijna pakten de Maple Leafs de zege vlak voor tijd, maar het schot van Morgan Reilly raakte de paal luttele seconden voor tijd. In de benodigde shoot-outs was het Nick Bjugstad die in de vierde ronde de enige goal maakte. Het werd de held van de dag, want ook de goal in reguliere speeltijd kwam van zijn stick.

New Jersey Devils – Boston Bruins 2-3 SO

Twee vroege doelpunten, een uitblinkende keeper en elf (!) rondjes penalty shots. Alle ingrediënten voor Boston aanwezig om New Jersey te verslaan. Met 42 om 29 schoten op doel hadden de Devils het overwicht in de wedstrijd. Echter ze stuitten keer op keer op de red hot goalie van de Bruins Anton Khudobin. Hij sleepte er een verlenging uit, nadat de Devils een vroeg opgelopen achterstand van twee doelpunten goed hadden gemaakt. De twee punter werd een feit toen Charlie McAvoy in de elfde ronde het winnende penalty shot scoorde.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 4-3

De Flyers verloren hun zesde duel op rij, al pikten ze wel drie keer een puntje mee in die serie. Net als gisteren begonnen de Flyers goed, maar konden ze het niet volhouden. Het grote probleem blijft het niet scoren door de ‘grote’ mannen bij de Flyers. Josh Bailey was vandaag eens de beslissende factor bij de Isles: met twee assists en de winnende goal deed hij de gasten flink pijn.

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 2-5

Gisteren wonnen de Canucks bij de Flyers, vandaag waren de Penguins aan de beurt. Loui Eriksson scoorde voor de tweede wedstrijd op rij, Brock Boeser schoot er twee binnen. De Penguins hadden er weinig tegen in te brengen. Jake Guentzel maakte beide goals voor de gastheren, maar het was lang niet genoeg. Derrick Pouliot en Brandon Sutter scoorden ook voor Vancouver.

Washington Capitals – Ottawa Senators 5-2

De Caps zijn dit seizoen niet zo dominant gestart als vorig seizoen, maar lieten vannacht in het duel tegen Ottawa zien wie de baas was. Pas bij een 4-0 stand scoorden de bezoekers twee maal. De zege kwam echter nooit in gevaar. Voor Washington scoorde Jakub Vrana twee goals en tekende Evgeny Kuznetsov voor drie punten (1G, 2A).

Carolina Hurricanes – New York Rangers 1-6

PNC Arena in Raleigh ziet er vaak akelig leeg uit, behalve als de Rangers en hun fans op bezoek komen. Die namen en passant de twee punten mee vannacht. Drie goals in de eerste en drie in de derde periode zorgden voor een 6-1 zege. Van de tweede Rangers goal, gescoord door Mika Zibanejad, zal Canes’ goalie Scott Darling wakker hebben gelegen…wat een blooper! Chris Kreider en Jesper Fast scoorden ieder twee goals, Paul Carey scoorde zijn eerste als New York Ranger. Sebastian Aho beukte een powerplay goal binnen voor Carolina.

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 1-0 (OT)

Het werd het duel tussen twee uitstekende goalies: Sergej Bobrovsky en Mike Smith. Bijna werd het de Mike Smith show. De Calgary goalie was niet te passeren in de Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Wat de Blue Jackets ook probeerden: Mike Smith zat, hing, vloog, stond of lag in de weg. Het duurde tot 2:02 in overtime eer Josh Anderson, na een grote fout achterin bij Calgary, eindelijk Smith kon verslaan en zo de zege veilig stelde. Opnieuw een shutout voor Sergej Bobrovsky.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 3-2 OT

Een overwinning na verlenging voor de koploper in de NHL. In een gelijkwaardig potje hockey tussen twee hoog aangeslagen kanshebbers voor de Cup dit jaar. Het was Patrick Kane die namens Chicago twee keer het net vond in de eerste periode. Vervolgens kantelde de Lightning de wedstrijd. En dankzij een doelpunt van Brayden Point in de verlenging kon Tampa de punten te pakken.

Nashville Predators – Montreal Canadiens 3-2 SO

Nashville Predators is ‘hot’ op dit moment, het won zeven van de laatste acht duels. Montreal ging met knikkende knietjes bij de Preds op bezoek, met een losing streak van vier duels. Jordie Benn zette de bezoekers op voorsprong, waarna Filip Forsberg Nashville met twee goals aan de leiding bracht. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. In de shootouts was Kyle Turris de grote man, en zorgde voor de zege voor de thuisploeg.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 3-0

Keeper Jonathan Bernier maakte 28 reddingen op even zoveel schoten. Nathan McKinnon had drie assists op drie verschillende doelpunten makers. De keeper van de Stars Ben Bishop maakte een redding meer maar zag er ook drie voorbij vliegen. Conclusie: een klinkende overwinning voor de Av’s.

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 1-3

Na drie winstpartijen op rij voor de Coyotes maakten de Sharks een eind aan de winning streak van de Yotes in de Gila River Arena. Joe Thorton, Logan Couture en Joel Ward scoorden ieder een keer voor de Sharks. De goal voor Arizona kwam op naam van Brendan Perlini. Qua SOG waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met 27 SOG voor Arizona kon Martin Jones 26 keer redden. Met 26 SOG voor San Jose werd Coyotes goalie  Scott Wedgewood van het ijs gehaald na 44 minuten. San Jose besliste het duel met een empty netter.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 2-4

Maar liefst 49 schoten werden er afgevuurd op John Gibson, goalie van de Ducks in het Honda Center, waarvan hij er dus 45 stopte. Jonathan Marchessault scoorde een goal en had twee assists voor de Knights en de andere goals kwamen op naam van Colin Miller, James Neal en William Karlsson zodat die een 2-0 achterstand konden goed maken. De goals voor de Ducks kwamen op naam van Josh Manson en Derek Grant.

Previous Dani Bindels met de Mannschaft naar het WK?
Next Kai Willems per direct weg bij Geleen