Op bezoek bij de Eifel Mosel Bären


Eifel Mosel Bären

Redacteur Cor Machielsen was er een weekje tussenuit naar Saarburg. Hij pikte en passant nog even een ijshockeyduel op lokaal niveau mee bij de Eifel Mosel Bären.

EIFEL MOSEL BÄREN

Na wat uitpluiswerk kwam ik erachter dat er in de buurt op zondagavond een hockeywedstrijd zou plaatsvinden in Bitburg, tussen de Eifel Mosel Bären Bitburg en Eintracht Frankfurt in de Hessen Liga. Ik kon dus mooi een bezoekje aan de brouwerij van Bitburg, combineren met het lokale hockey.

Bitburger is hét bier uit de Eifel en misschien wel hét bier uit Duitsland. Dit wereldbekende merk staat bekend om zijn slogan “Bitte ein Bit”. Als één van de bezienswaardigheden in de Eifel is een bezoek aan de brouwerij van Bitburger een aanrader.

Eifel-Mosel Bären - Face-Off
Foto: Peter Barisch

OPEN IJSBAAN

De temperatuur die avond lag op een heerlijke drie graden, met een lekker straf windje. Jullie begrijpen dat ik het op deze avond jammer vond dat ik op een open ijsbaan stond. De kantine van de Eissporthalle Bittburg bood uitkomst, om enigszins het gevoel terug te krijgen in de ledematen.

De Hessenliga is het vijfde niveau in Duitsland; dat is dus twee niveaus onder de Oberliga waar Tilburg Trappers spelers. Oftewel als de Bitburger Bären nog twee keer kampioen worden, komen ze tegen Tilburg te spelen. Mits die zelf nog niet mogen promoveren uit de Oberliga. We fronsten nog wel even de wenkbrauwen toen de ijsbaan rood kleurde, en er muziek van Modern Talking gedraaid werd. Gelukkig kwam het allemaal goed.

Eifel-Mosel-Bären Face-Off

De Bitburger Bären versloegen Frankfurt met ruime cijfers, het werd 8-1. Tot 1-1 liep het gelijk op, daarna was het gedaan met de bezoekers. Marvin Wollman en Thomas Barth, ongetwijfeld lokale helden, scoorden beiden twee maal voor de thuisploeg, die de derde plek in een competitie van zes teams bezetten. De gasten uit Frankfurt staan stijf onderaan.

Het niveau was niet echt om over naar huis te schrijven, maar een vermakelijke avond was het wel, en daar gaat het tenslotte om. Het was in ieder geval leuk om eens op dit niveau een wedstrijdje mee te pikken!

 

Previous St. Louis Blues veegt Edmonton Oilers van het ijs
Next Dani Bindels met de Mannschaft naar het WK?