Golden Knights winnen zeven keer op rij in Vegas, John Gibson maakt 50 saves voor de Ducks

Face-Off NHL Recaps

Onze redacteuren Rik Bruijnius, Cor Machielsen en Marko Bok hebben alles weer samengevat wat er de afgelopen nacht gebeurde.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 4-2

Sebastian Aho, met één goal en twee assists, en Teuvo Teravainen, met twee goals en één assist, waren de schaatsende sterren vandaag. Hurricanes’ keeper Cam Ward pakte dertig schoten en hier heb je meteen de drie mannen van de wedstrijd. Islanders topscorer John Tavares werd iets te laat wakker, scoorde wel zijn vijftiende van het seizoen, maar de wedstrijd was toen al verloren.

Detroit Red Wings – Colorado Avalanche 3-4 OT

Een hockey wedstrijd duurt drie keer twintig minuten. Het leek er op dat dit vandaag acht minuten te lang was voor de Red Wings. Ze verspeelden een twee goals voorsprong en verloren de wedstrijd in verlenging. Jimmy Howard pakte 34 schoten maar moest uiteindelijk capituleren in de verlenging op een verrassend shot van Nathan MacKinnon. MacKinnon sleepte  hiermee de wedstrijd uit het vuur voor de Avalanche.

New York Rangers – Ottawa Senators 3-0

De Rangers boekten met een eenvoudige zege op Ottawa hun zesde thuiszege op rij. King Henrik kreeg slechts twintig schoten op zich afgevuurd en pakte ze allemaal. Kevin Hayes, Michael Grabner en Mika Zibanejad scoorden de goals in Madison Square Garden, Mats Zuccarello had twee assists.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 4-2

De Golden Knights wonnen voor de zevende keer op rij thuis in de T-Mobile Arena, wat in 100 jaar voor de tweede keer gebeurde met een nieuw gestart team. De Knights scoorden in de eerste periode al drie keer door twee goals van William Karlsson en een van Cody Eakin. Dat betekende ook het einde van Jonathan Quick voor de Kings. Na twee goals op rij door Tanner Pearson en Trevor Lewis voor de Kings waren de laatste tien minuten in de derde periode nog spannend. Maar Maxime Lagace werd niet meer gepasseerd. Een minuut voor tijd gooide Alex Tuch het duel op slot met de 4-2.

Anaheim Ducks – Florida Panthers 3-2

De laatste wedstrijd van de roadtrip van Florida in Californië was een frustrerende voor Florida Panthers. Meer dan 50 maal werd John Gibson getest. Slechts tweemaal bleef hij het antwoord schuldig. Aan de andere kant waren de Ducks veel effectiever en dan met name via de powerplay. Verdediger Brandon Montour had vorig jaar zes punten in 27 duels, maar hij scoorde vannacht al zijn zesde goal van het seizoen.