Eindhoven en Nijmegen verliezen, Chiefs vs Eaters gestaakt


Eindhoven Antwerp Face-Off
Foto: DiBoschki

Vijf duels in de BeNe League vanavond, waarin de stoelendans om de koppositie in gang kwam tussen Eindhoven en Nijmegen. Ook na dit weekend mag Kemphanen zich koploper noemen, al zag het Heerenveen en HYC dichterbij komen.

EINDHOVEN KEMPHANEN – ANTWERP PHANTOMS 3-7

Zaterdagavond nam Eindhoven de punten mee naar Brabant in een duel dat ‘niet het beste duel’ was van Kemphanen. Op zondag kreeg het de ouderwetse deksel op de neus terug vanuit Antwerp. Phantoms was scherper voor het doel en trakteerde de koploper op een dure 7-3 nederlaag.

Eindhoven Antwerp Face-Off
Foto: DiBoschki

Na ruim een kwartier spelen leek er (nog) niks aan de hand voor Eindhoven. Op het bord prijkte een 2-1 stand, maar daarna was het woord aan Phantoms. Na koud 40 minuten ijshockey stond er een 5-2 Belgische voorsprong op het bord. Eindhoven was meer bezig met de tegenstander, dan met het eigen spel. Nick Verschuren maakte er 5-3 van met een kwartier te spelen, maar in gevaar kwamen de gasten nimmer.

Eindhoven Antwerp Face-Off
Foto: DIBoschki

In de laatste minuten strooide het nog wat extra zou in de Eindhovense wonden door nog twee maal het net te vinden en af te sluiten met een 7-3 winst. Een zege die Phantoms verdiende en hen de tweede winstpartij van het seizoen opleverde.

ERA RENOMAR HYC – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 6-1

AHOUD Devils Nijmegen kon bij een zege de koppositie veroveren. Dan moest het in Herentals af zien te rekenen met één van de kanshebbers voor de titel dit seizoen; ERA Renomar HYC.  Na afloop was er maar één conclusie mogelijk: dat heeft er geen moment ingezeten.

HYC nam in de eerste periode de voorsprong via Trevor Hunt, maar Wesley Hendriks zorgde vroeg in het middenstuk voor de gelijkmaker. Shawn Hulshof zette Herentals weer op 2-1, en zo ging men de derde periode in. Een periode waarin van alles gebeurde; HYC liep naar een 5-1 voorsprong, en vijf minuten voor tijd was het knokken geblazen. De drie Hendriksen van Nijmegen en Vercammen, Coolen en Dewin van Herentals konden 117 strafminuten opschrijven.

Dat het 6-1 werd zal weinigen zijn bijgebleven in dit duel, dat onnodig ‘uit de klauwen gierde’ door zwak optreden van de referee. De zege van Herentals, daar was echter niks op af te dingen.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-8

Het toekomstteam van Trappers verkoopt de huid duur op Stappegoor. Zomaar ‘eventjes’ winnen is er dit seizoen niet bij voor de bezoekende teams. Ook UNIS Flyers ondervond dat op deze zondag. Amper vijftien minuten stonden er op de klok in Tilburg toen Heerenveen een comfortabele voorsprong van 4-1 had te pakken. Een makkelijk avondje lag in het verschiet.

Tilburg wenste niet op te geven en door treffers van Marc Donders en Wouter Sars had Heerenveen na 40 minuten ijshockey de aansluiting weer te pakken op 3-4. In het slotstuk liep Heerenveen echter flink weg, en zo eindigde het treffen op Stappegoor in 3-8. Voor Flyers had Adam Bezak drie goals te pakken, en prikte Ronald Wurm er ook twee binnen.

CHIEFS LEUVEN – LACO EATERS GELEEN 1-5 GEST

Na twee perioden ijshockey, leek Laco Eaters Geleen op weg naar een zege bij Chiefs Leuven. Tijdens de dweilpauze in op weg naar het slotstuk begaf de dweilmachine het in België. Het duel werd gestaakt bij een 1-5 stand. De uitslag geldt als eindstand

Beelden: Laco Eaters Geleen

LUIK BULLDOGS – ZOETERMEER PANTERS 7-5

Luik en Zoetermeer schotelden het publiek in het Médiacité een lekkere pot ijshockey voor. Luik knalde uit de startblokken, want na dertien minuten spelen had Bryan Henry al een hattrick op het wedstrijdformulier staan voor een 3-1 stand. Thomas Borgman en Michael van Rijswijk zorgden echter binnen 60 tellen van elkaar, voor een 3-3 stand na het eerste bedrijf.

Luik nam via twee treffers van Cheyne Matheson opnieuw de leiding in de tweede periode, maar zag Zoetermeer via de tweede treffer Michael van Rijswijk en Ludek Skop weer langszij komen in periode drie. Het laatste woord was opnieuw aan de man van de avond, Bryan Henry. Hij besliste het duel met twee late treffers, en bracht daarmee de eindstand op 7-5. Ook werd Apeldoorn nog even gebeld, vanwege het sneuvelen van een glazen wand.

Bulldogs Panters Face-Off
Foto: Zoetermeer Panters
# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Eindhoven Kemphanen 8 5 0 0 3 15 +6
2 Unis Flyers Heerenveen 7 4 0 1 2 13 +12
3 AHOUD Devils Nijmegen 6 4 0 0 2 12 +15
4 Laco Eaters Geleen 6 3 1 1 1 12 +14
5 HIJS Hokij Den Haag 4 3 1 0 0 11 +16
6 ERA Renomar HYC 5 3 1 0 1 11 +18
7 Chiefs Leuven 5 3 0 0 2 9 -6
8 Luik Bulldogs 6 3 0 0 3 9 -4
9 Zoetermeer Panters 6 2 0 1 3 7 +3
10 Antwerp Phantoms 5 2 0 0 3 6 -8
11 Amsterdam Tigers 6 2 0 0 4 6 -10
12 Trappers Toekomstteam 5 1 0 0 4 3 -15
13 Red Eagles Den Bosch 7 0 0 0 7 0 -41
Previous Play-off plaats voor Spartak; crisis Salavat houdt aan
Next Golden Knights winnen zeven keer op rij in Vegas, John Gibson maakt 50 saves voor de Ducks