Play-off plaats voor Spartak; crisis Salavat houdt aan


Face-Off KHL Update

Face-Off volgt de KHL op de voet. Het wordt met de dag spannender. Spartak Moskou bereikt eindelijk de play-off plaatsen en bij Salavat Yulaev Ufa houdt de crisis aan. Patrick van Rijswijk neemt je weer mee in de reis door Oost-Europa.

Avangard Omsk – Sibir Novosibirsk 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

De Siberische derby werd pas in de derde periode beslist. Tot die tijd hadden de goalies Shilin en Krasikov hun doel schoon weten te houden. Avangard had het meeste puckbezit, maar Sibir was gevaarlijk op de counter. Menshikov besliste uiteindelijk het duel vanaf de blauwe lijn. Goalie Shilin behaalde de shutout. Avangard staat nu tweede in de Eastern Conference op een punt van Kazan.

Lokomotiv Yaroslavl – Salavat Yulaev Ufa 3-2 OT (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)

De ploeg van coach Westerlund begon als herboren. Met flitsend en doeltreffend ijshockey werd er een 2-0 voorsprong genomen. Larson en Burdasov maakten de treffers voor de geplaagde ploeg uit Oefa. Maar toch ging het wederom mis. Korschkov en Kronwall zorgden voor een gelijke stand na de reguliere speeltijd. De gifbeker was nog steeds niet leeg voor Salavat. Tien seconden voor het einde van de overtime besliste Nakladal het duel in het voordeel van Lokomotiv. Hoe lang blijft Westerlund nog coach van Salavat?

Vityaz – Neftekhimik Nizhnekamsk 1-2 SO (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Vijftig schoten op doel en toch verliezen. Dat overkwam Vityaz. Goalie Ezhov van Neftekhimik stond geweldig te keepen. Wederom een belangrijke zege voor de ploeg uit Nizhnekamsk. De kop van de Eastern Conference nadert. In reguliere speeltijd scoorden Galimov voor Neftekhimik en Nikulin voor Vityaz. Wederom Galimov zorgde voor de beslissing tijdens de shoot-out.

Jokerit Helsinki – HC Sochi 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

In deze gelijkopgaande wedstrijd ging de overwinning mee naar Sochi. Jokerit nam nog wel tweemaal een voorsprong door Kivisto en Jormakka. Telkenmale was het Sochi dat de stand gelijk trok. Er was vervolgens een ongelukkige deflectie via goalie Ramo van Jokerit voor nodig om Sochi de volle winst te bezorgen. Ook een late powerplay voor Jokerit zorgde niet meer voor de ommekeer. Voor de Zwarte Zee ploeg verzorgden Wellman, Tsvetkov en Padakin de productie.

CSKA Moskou – Ak Bars Kazan 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

CSKA had een eenvoudige middag tegen Ak Bars Kazan. De Moskovieten namen als snel een voorsprong door treffers van Nesterov en Kuzmenko. Voor Kuzmenko de derde treffer in de laatste twee duels. Een derde treffer van Petrov en een shutout van goalie Sorokin zorgden voor de ruime overwinning.

Amur Khabarovsk – Dinamo Moskou 1-2 SO (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Een belangrijke en zwaarbevochten zege voor Dinamo. Het houdt zo de aansluiting bij de play-off plaatsen in de Western Conference. Ondanks de SO zege was er toch ook de teleurstelling. De gelijkmaker van Amur viel pas vier seconden voor het einde van de reguliere speeltijd. Voor Dinamo scoorden Petunin tijdens de reguliere speeltijd en Yefromov maakte de beslissende in de shoot-out. Potekhin zorgde ervoor dat Amur nog een punt overhield aan dit duel.

Red Star Kunlun – SKA St. Petersburg 1-8 (0-2, 1-3, 0-3)

SKA St. Petersburg dendert door. In Shanghai werd Red Star Kunlun met speels gemak opzij gezet. Kunlun spartelde in de tweede periode nog wel even tegen, maar konden de grote nederlaag niet voorkomen. Kovalchuk had een hoofdrol met drie goals. De andere SKA treffers kwamen op naam van Barabanov, Prokhorkin, Gusev, Yakovlev en Gavrikov. Yip redde de eer van de Chinese ploeg.

Severstal Cherepovets – Metallurg Magnitogorsk 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

De tweede opeenvolgende shutout van goalie Koshechkin bezorgde Metallurg de broodnodige overwinning. Het overwicht van Severstal leverde geen goals op. De enige treffer kwam op naam van Chibisov. Sinds de trainerswissel is het team uit Magnitogorsk een stuk stabieler. Metallurg staat nu in het oosten op de zesde plaats.

Spartak Moskou – Tractor Chelyabinsk 2-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Tien overwinningen in de laatste elf duels. Spartak is hot. Na de valse start heeft het team nu eindelijk de play-off plaatsen bereikt. Vooral verdedigend zit Spartak de laatste weken op een hoog niveau. Vandaag gaf de ploeg maar veertien schoten op doel weg. Er was dus naast de overwinning ook een shutout voor goalie Bespalov. De treffers werden gemaakt door Maxwell en Radil. Voor Radil was het de achtste treffer van het seizoen.

 

Andere uitslagen van de afgelopen dagen:

Admiral Vladivostok – Dinamo Minsk 5-0

Torpedo Nizhny Novgorod – Lada Togliatti 3-1

Previous Tilburg Trappers wint moeizaam van Preussen Berlin
Next Eindhoven en Nijmegen verliezen, Chiefs vs Eaters gestaakt