Red Wings, Bruins en Rangers hebben juiste vorm te pakken


Face-Off NHL Recaps

Zes wedstrijden werden er vannacht in de NHL gespeeld. Aan goals weer geen gebrek! Rik Bruijnius, Rowdy van Grieken en Richard de Weijze nemen je namens Face-Off mee naar wat er gebeurde.

Vancouver Canucks – Detroit Red Wings 2-3

Tomas Tatar’s game winning goal was vandaag zijn 200e punt in zijn carrière. Het was voor Detroit de derde overwinning in de laatste vier wedstrijden. Ondanks dat Detroit de overhand leek te hebben met zowel in de eerste en tweede periode een goal, was het een gelijk opgaande wedstrijd. Hierdoor kon Vancouver tóch nog langszij komen in het derde bedrijf. Maar met nog 1 minuut 14 te spelen was daar het moment van glorie van Tomas Tatar dat de vierde zege in vijf duels betekende voor de Red Wings.

Boston Bruins – Minnesota Wild 5-3

Tien spelers op het score bord vanavond met een goal of een assist voor Boston Bruins. Zonder de geblesseerde topscorer Brad Marchand werd er toch al weer de zevende overwinning behaald in de laatste acht wedstrijden door Boston. Hoe anders is de seizoen start van Minnesota Wild  nog maar vijf overwinningen dit seizoen, en al weer de tweede nederlaag op rij. Het verschil in deze wedstrijd zat in de tweede periode met 15-4 schoten op doel en twee goals in het voordeel van Boston. De Bruins konden zo met een 4-1 voorsprong de laatste periode in kon gaan, en uiteindelijk vrij gemakkelijk de zege in eigen huis houden.

Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights 4-3 (SO)

De Leafs-motor is gaan sputteren sinds het begin van de roadtrip vorige week. Ook vandaag werd dat weer duidelijk, want het spel van Toronto was opnieuw niet goed.

Dat betekent natuurlijk niet dat het Toronto niet lukt om goals te scoren! Mede dankzij twee goals van Nazem Kadri liep de thuisploeg uit naar 3-1. Vegas kwam echter langszij, door goals van Reilly Smith en Deryk Engeland. In de shoot-out wist Mitchell Marner als enige te scoren, waardoor het tweede punt in Ontario bleef.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 5-3

New York Rangers, met Rick Nash die zijn 1000e NHL duel speelde, pakte de vierde zege op rij. In Madison Square Garden ging Columbus Blue Jackets zonder punten de deur uit. Waar de Rangers vorig seizoen veel problemen kenden met hun powerplay, is dit in het huidige seizoen juist hun kracht. In een spectaculaire derde periode scoorden de Blueshirts drie powerplay goals door Kevin Shattenkirk, Chris Kreider en Pavel Buchnevich. Michael Grabner maake tot slot nog een empty net goal: zijn tweede goal van het seizoen. Een nederlaag tot teleurstelling van Columbus coach John Tortorella, die zijn team “a dumb hocky game zag spelen“.

Washington Capitals – Arizona Coyotes 3-2 (OT)

Washington Capitals had extra tijd nodig om Arizona Coyotes vannacht te verslaan. Een snelle 2-0 achterstand werd in de eigen Capital One Arena omgezet in een 3-2 zege. De openingsgoal van Clayton Keller was overigens zeer fraai. De game winning goal kwam van John Carlson. Sneu voor de Coyotes die er werkelijk alles aan deden om twee punten mee naar huis te nemen, maar uiteindelijk genoegen moesten nemen met één puntje.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 1-4

De Stars gingen opzoek naar revanche voor de nederlaag in Winnipeg een week geleden, maar kwamen bedrogen uit. De ploeg van Ken Hitchcock kon maar niet lekker in de wedstrijd komen. Dat gold niet voor aanvoerder Jamie Benn; hij loste elf (!) schoten op doel en slechts één daarvan trof het net.

Aan de andere kant had Winnipeg de zaken op orde. De Jets liepen in de eerste periode uit naar een 0-3 voorsprong en keken daarna niet meer om. Blake Wheeler was goud waard voor Winnipeg met vier assists en keeper Connor Hellebuyck maakte 33 reddingen.

 

Previous KHL Update: SKA St. Petersburg ontsnapt tegen Torpedo Nizhny Novgorod
Next 4-on-4: Spannende BeNe League, Jaromir Jagr, Washington Capitals, CHL