KHL Update: SKA St. Petersburg ontsnapt tegen Torpedo Nizhny Novgorod


Face-Off KHL Update

Vanaf heden praten we je ook wekelijks bij over de stand van zaken in de  KHL (Kontinental Hockey League). Afgelopen weekend onder andere de topper tussen Barys en CSKA en de stadsderby van Moskou tussen Dinamo en Spartak. Onze nieuwe redacteur Patrick van Rijswijk neemt je mee in alle actie uit het oosten.

NEFTEKHIMIK BLIJFT OP PLAY-OFF KOERS

Het verrassende Neftekhimik Nizhnekamsk blijft op koers voor de play-offs. Tegen Traktor Chelyabinsk moest daarvoor wel een 2-0 achterstand worden weggewerkt. Andrej Nestrasil had een groot aandeel in de 4-3 overwinning.

STADSDERBY MOSKOU PAS NA SHOOT-OUT BESLIST

De stadsderby tussen Dinamo en Spartak werd pas na shoot-out beslist. Pas laat in de derde periode maakte Dinamo gelijk, 1-1 door Andrei Kuteikin. Alexander Khohklachyov had Spartak in de tweede periode de leiding gegeven. Maxim Trunyov werd voor Spartak de gevierde man in de shoot-out en hield Spartak in de race voor een play-off plaats.

OT OVERWINNING VOOR METALLURG MAGNITOGORSK

De kampioen van het seizoen 2015/2016 heeft het lastig. Onder leiding van interim-coach Victor Kozlov – na het ontslag van hoofdcoach Ilya Vorobyov – behaalde Metallurg een zwaarbevochten 3-2 OT overwinning op Avtomobilist Yekaterinburg. Andrei Chibisov – recent aangetrokken van Ak Bars – was de gevierde man.

GROTE OVERWINNING VOOR LETTEN

Dinamo Riga behaalde zijn eerst overwinning in de reguliere tijd sinds 26 augustus. Het werd maar liefst 4-0 tegen Lokomotiv Yaroslavl. Uitblinkers aan Letse kant waren Miks Indrasis met twee goals/een assist en goalie Janis Kalnins die met 36 saves zijn welverdiende shutout behaalde.

TORPEDO LAAT SKA SCHRIKKEN

Het ongenaakbare SKA uit St. Petersburg had tegen Torpedo Nizhny Novgorod een shoot-out nodig om de winst te pakken. Torpedo Nizhny Novgorod wist in de derde periode terug te komen van een 4-2 achterstand. Na de 4-4 stand na overtime was het Nikita Gusev die de shoot-out besliste.

AVANGARD OMSK DOORBREEKT LOSING STREAK

Na vier nederlagen op rij wist Avangard weer eens te winnen. De overwinning tegen Slovan Bratislava kreeg pas vorm in de derde periode. Het werd uiteindelijk 5-1 voor het team uit Omsk met onder meer twee goals van Evgeny Medvedev.

HATTRICK LINDEN VEY BESLIST TOPPER

De grote man bij Barys Astana was de Canadese forward Linden Vey. In de topper tussen Barys en CSKA uit Moskou nam hij drie treffers en een assist voor zijn rekening. Na een voorsprong voor de Moskovieten in de eerste perode, liep Barys in de tweede periode uit naar een 4-1 voorsprong. CSKA gaf echter niet op, kwam snel terug tot 4-3, maar verder liet Barys het niet komen, een empty netter zorgde uiteindelijk voor de verdiende 5-3 overwinning en veel enthousiasme bij de 10.000 toeschouwers.

JOKERIT MAAKT VERSCHIL IN EERSTE PERIODE

Jokerit besliste het duel al in de eerste zes minuten, 3-0, dit werd ook de uiteindelijk einduitslag. Goalie Ryan Zapolski had 25 saves en behaalde zijn zevende shutout van het reguliere seizoen.

Andere uitslagen in de KHL:

  • Amur Khabarovsk – Salavat Yulaev Ufa 3-1
  • Kunlun Red Star – HC Sochi 3-4
  • Dinamo Minsk – Severstal Cherepovets 1-2

Volgende week ook een opsomming van de play-off plaatsen en wat verdere statistieken.

Previous Penguins van Sprong rijgen de punten aaneen
Next Red Wings, Bruins en Rangers hebben juiste vorm te pakken