Penguins van Sprong rijgen de punten aaneen


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen twee weken vier keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Hershey en Bridgeport

Vorig weekend speelden de Baby Pens twee thuiswedstrijden. Op vrijdag 27 oktober speelde de club thuis tegen Hershey Bears (Washington Capitals). Voor Sprong was het een stillere avond. Hij had moeite met de wedstrijd en kwam tot een schot op doel. Ook moest hij twee minuten zitten voor tripping, maar gelukkig resulteerde dit niet in een tegentreffer. De Bears waren de betere ploeg, maar de Baby Pens pakten de zege; het werd 3-2. Een vierde achtereenvolgende zege voor de Penguins!

De volgende avond was het de beurt aan Wilkes-Barre/Scranton om de weg op te gaan. Een onderonsje met Bridgeport Sound Tigers (New York Islanders) wachtte in Connecticut. Van beide kanten uit lag het tempo laag, maar Sprong & Co pakte uiteindelijk vrij eenvoudig de zege. En al wist Daniel het scorebord niet te bereiken, verzorgde hij wel vijf (!) van de 25 schoten op doel van Wilkes-Barre Scranton. Mede dankzij twee goals van Ryan Haggerty gingen de Penguins er met de 2-5 winst vandoor.

Sprong warmt weer op

Na nog een midweekje trainen, was het afgelopen vrijdag tijd om weer een wedstrijd te spelen! De Baby Pens traden aan voor een volgende editie van de derby met Lehigh Valley Phantoms (Philadelphia Flyers). Er kwamen kansen over en weer. De ploeg van coach Clark Donatelli kwam halverwege de tweede periode op een 3-1 voorsprong, mede dankzij een assist van onze landgenoot. Maar binnen acht minuten had Lehigh de stand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Wilkes-Barre/Scranton kwam daarna opnieuw op voorsprong, maar opnieuw vonden de Phantoms aansluiting: 5-5. Een shoot-out moest de beslissing brengen, en die kwam er. Sprong mocht als tweede Penguins schieten, maar miste. Gelukkig deed teamgenoot Christian Thomas dat niet! Hij vond als enige het net en Wilkes-Barre/Scranton won met 6-5. De zesde zege op rij!

Zegereeks ten einde

Aan al het mooie komt ooit een einde, zo ook de winning streak van de Penguins. Een tweede ontmoeting in twee weken met Hershey bleek de boosdoener. Op zondagavond kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong; Sprong had binnen twee minuten het net weer gevonden, nadat dit drie wedstrijden op rij hem niet was gelukt! Door goals van Wayne Simpson en Travis Boyd bogen de Bears de achterstand om in een voorsprong, maar halverwege de derde periode bracht Zach Aston-Reeses eerste AHL-goal de score op 2-2. Nog een shoot-out! Sprong kwam er helaas niet aan te pas en omdat Simpson als enige scoorde, won Hershey. Hierdoor kwam de zegereeks van Wilkes-Barre/Scranton aan zijn einde, maar pakte het voor het zevende duel op rij minstens een punt. Sprong werd wel tot Third Star of the Game benoemd met zijn goal.

Gedeeld bovenaan

Hoewel Sprong over vier wedstrijden ‘slechts’ een goal en een assist pakte, staat hij er nog steeds goed voor om Rookie of the Year te worden in de AHL. Zijn twaalf punten (acht goals, vier assists) in tien duels prijken bovenaan de topscorerslijst voor rookies, gedeeld met Mike Vecchionni (Lehigh Valley). Vecchioni heeft alleen wel drie wedstrijden meer gespeeld. De meest geduchte concurrent lijkt Mason Marchment (Toronto Marlies) te zijn. Hij staat op een punt afstand en heeft nog een wedstrijd tegoed op Sprong.

Op de algehele lijst is onze landgenoot iets weggezakt naar een gedeelde negende plaats. Het gat met de nummer 1 (Danick Martel, Laval Rocket) is vijf punten, maar ook hij heeft drie wedstrijden meer gespeeld. Op de goalscorerslijst staat hij fier tweede, opnieuw achter Martel. Hij heeft er dit seizoen al dertien gescoord.

Previous BvB Review : PlayOff tickets verdeeld!
Next KHL Update: SKA St. Petersburg ontsnapt tegen Torpedo Nizhny Novgorod