BvB Review : PlayOff tickets verdeeld!

Beker van België

HYC wint eerste Bekertopper!

Op zaterdag de topper in Luik waar de Bulldogs de rood-witten uit Herentals begroetten. De eerste periode verliep evenwichtig maar de Kempenaars konden toch met 0-2 de dweilpauze in na een powerplay treffer van Shawn Hulshof en een scherpe counter van Mitch Morgan. Na die pauze 2 snelle treffers van Ben Vercammen en alweer Morgan deden de Luikse coach Paul Vincent ingrijpen. Goalie Tom Prodi werd ingeruild voor Stef Verhulst maar ook de 22-jarige Limburger moest zich na 20 seconden al omdraaien om de 0-5 uit de Luikse netten te vissen.

De Luikenaars hadden de verdienste niet op te geven en Nick Rivait kon, op penalty shot, de nul voor de Bulldogs wegknallen. Plots begonnen beide teams naar hartelust te scoren en draaide het scoreboard nog binnen de 2de periode door naar 3-8! En ook in de derde periode trokken beide teams alle registers open en was het de thuisploeg die efficiënter kon afwerken en nog tot 7-9 terugkwam. In de laatste minuut kregen we nog een time-out van de Bulldogs en werd goalie Verhulst ingeruild voor een extra forward, tevergeefs. De de ruim 500 toeschouwers zagen dat deze topper de eerste nederlaag voor Luik betekende en dat beide ploegen bij wijlen top speelden!

En ook zondagavond haalde HYC nog eens uit ; thuis tegen een wat uitgedund Phantoms Antwerp werd het een ondanks wat haperingen in de Herentalse motor toch een duidelijke 10-4 zege met een hattrick voor zowel Ben Vercammen als Chad Brears. Door deze zege nemen de Kempenaars de leiding over van Luik in deze Bekercompetitie.

Phantoms vs Sharks; knappe derby!

Phantoms had daags ervoor een hele kluif aan tweedeklasser Sharks. Dit streekduel tussen Antwerpen en Mechelen was een meer dan leuke wedstrijd waarin het team van Antwerp Coach Buck Rombouts snel en snedig speelde, ook telkens op voorsprong raakte maar een wat trager spelend Mechelen met zijn anciens à la Bouchard, Raekelboom en Ziarny kwam keer op keer weer op gelijke hoogte! De match was een meer dan leuk kijkstuk, enkel de ref zorgde voor onrust door te pas en te onpas te fluiten of net niet, maar de 6-4 zege voor thuisploeg Phantoms mooi! Net als het aandeel van routinier Joris Peusens in de Mechelse prestatie; 2 goals en 2 assists voor de 38-jarige ex-international!

by Theo Van Hee

 

Chiefs voor ticket #4

Die andere tweedeklasser, Turnhout Tigers, moest naar Leuven en hield de eerste wedstrijdminuten de netten schoon. Leuven prikte steeds vaker en stond na de eerste periode 3-0 voor na doelpunten van P.J. Wouters, Rino Dhondt en Eric Springer. In de 2de periode verhoogden de Brabanders hun score tot 6 goals en zagen we ook 2 opstekertjes, lees 2 goals (via Kay Van Mechelen en Ilya Palmaerts) voor de Tigers. Het BeNe League team uit de Bierstad domineerde ook in de 3de periode de debatten en diepte de kloof met 3 extra goals uit tot de 9-2 eindstand.

De 4 PlayOff tickets zijn hiermee definitief toebedeeld aan de 4 deelnemende BeNe Liga teams en suspens is er enkel nog om de toebedeling van plek 1 en 2; in de return tussen HYC en Bulldogs begin December is dit de inzet. Plek 3 is voor Phantoms Antwerp en de 4de plek is voor Leuven Chiefs.

by Kristof Debecker

 

Previous Matt Duchene naar Ottawa in blockbuster met Nashville en Colorado
Next Penguins van Sprong rijgen de punten aaneen