Islanders en Flames scoren er op los, Oilers en Blackhawks verliezen weer


Face-Off NHL Recaps

Vier duels vannacht in de NHL, waar Edmonton Oilers de matige vorm nog niet van zich af kon schudden met een nieuwe nederlaag in eigen huis, en waar New York Islanders en Calgary Flames er lustig op los scoorden. Cor Machielsen praat jou bij.

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 0-4

Wederom gaven de Oilers niet thuis in het eigen Rogers Place. In potentie volgens de NHL kenners één van de topfavorieten voor dit seizoen, maar McDavid en Co laten het maar niet zien. Cam Talbot kon bij het eerste schot op doel gelijk de gang naar het net maken. Stabiliteit is ver te zoeken op dit moment in Edmonton. Je zou er niet raar van moeten opkijken dat Todd Mclellan binnenkort kan gaan solliciteren. Een mooie shutout voor Petr Mrazek die alle 36 schoten wist te parreren. Martin Frk en Anthony Mantha hadden beide een goal en een assist voor de Red Wings.

New York Islanders – Colorado Avalanche 6-4

Matthew Barzal had maar liefst vijf assists, en Nick Leddy en Jordan Eberle scoorden beide twee keer en hielpen daarmee de Islanders aan de winst in het Barclays Center. Tel daarbij de 31 saves op van Thomas Greiss en dan win je van de Avalanche. Opvallend was dat Matt Duchene tijdens de wedstrijd werd getrade en hij in de eerste periode al naar de kant werd gehaald en in de tweede periode het pand reeds had verlaten.

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 0-2

Charlie Lindgren was de grote man voor de Canadiens en verdiende zijn eerste shutout door alle 38 schoten te pakken, tijdens zijn debuut in het United Center. Hij werd vrijdag opgeroepen vanuit door de Habs vanuit de AHL. Goals van Jonathan Drouin en Joe Morrow zorgden ervoor dat de winst mee terug kon naar Canada.

Calgary Flames – New Jersey Devils 5-4 SO

In een doelpuntrijk duel moesten uiteindelijk de shootouts de beslissing forceren in het Scotiabank Saddledome. Bij een 4-4 stand hielden beide keepers in de OT de doelen ook nog schoon. Matthew Tkachuk schoot de beslissende treffer binnen voor de Flames bij keeper Keith Kinkaid van de Devils. Michael Frolik, Michael Ferland en Sean Monahan hadden ieder een goal en een assist voor Calgary. Taylor Hall, Ben Lovejoy, Brian Gibbons en Andy Greene scoorden de goals voor New Jersey.

Previous Eindhoven halve finalist beker, Geleen hakt Panters in de pan
Next Matt Duchene naar Ottawa in blockbuster met Nashville en Colorado