Oilers staan op tegen de Devils, Predators kloppen Ducks


Face-Off NHL Recaps

Slechts twee wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Onze eigen Cor Machielsen sloeg weer wat slaap over, om voor jullie bij te houden wat er allemaal gebeurde in deze nacht.

Edmonton Oilers – New Jersey Devils 6-3

Na een beroerde start van het nieuwe seizoen was er wat angst bij de Oilers fans, toen de Devils met hun beste start ooit op bezoek kwamen in de Rogers Arena. De angst bleek ongegrond want na 60 minuten stond er 6-3 op het scorebord. Met drie assists was Connor McDavid  de grote man bij de Oilers, hij leidde zijn team langs de Devils.

Goals van Drake Caggiula, Ryan Strome, Oscar Klefbom, Milan Lucic, Leon Draisattl en Ryan Nugent-Hopkins zorgden ervoor dat de winst in Canada bleef. Maar liefst 42 schoten kreeg Cory Schneider op zich afgevuurd. De goals van de Devils kwamen van de sticks van Taylor Hall, Jesper Bratt en Brian Gibbons.

Anaheim Ducks – Nashville Predators 3-5

Twee matig aan het seizoen gestarte teams stonden in het Honda Center tegenover elkaar. De Predators startten het beste. Na 23 minuten stond het al 3-0. De Ducks deden echter wat terug en kwamen tot 4-2 na 40 minuten ijshockey. In de derde periode werd het nog spannend toen de Ducks de aansluitingstreffer scoorden door Jakob Silfverberg met nog dertien minuten te gaan.

Zo ver liet Pekka Rinne het niet meer komen want met 35 saves en een assist op P.K. Subban die de 5-3 in de laatste minuut scoorde namen de Predators de punten mee uit Anaheim.

Previous Streekderby Zoetermeer vs Den Haag, Belgische bekerkraker Luik vs HYC
Next 800ste duel op rij voor Ducks-aanvaller Andrew Cogliano