Streekderby Zoetermeer vs Den Haag, Belgische bekerkraker Luik vs HYC


Duels ZATERDAG Face-off

Ook vanavond weer een lekkere avond vol met ijshockey! De streekderby tussen Zoetermeer Panters en HIJS Hokij Den Haag in de beker is van cruciaal belang voor Panters, en in de Belgische beker is er de kraker tussen de nummers één en twee Luik Bulldogs en ERA Renomar HYC. Een vooruitblik op alle duels van zaterdag

BeNe League

AMSTERDAM TIGERS – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Amsterdam ontvangt in de Jaap Eden Hal het toekomstteam van Tilburg Trappers. In de BeNe League vinden we de ploegen met drie punten terug in de ‘staart van de ranglijst’. Gisteren won Trappers het duel om des keizers baard in de beker van Geleen met 6-4, dus de Brabanders zullen goed gemutst afreizen. In de hoofdstad rommelt het een beetje, en is het vooral zaak dat men goed gevolg geeft aan het duel tegen Heerenveen (4-2 verlies). Vanaf 18:00 uur wordt dit duel in gang gezet.

RED EAGLES DEN BOSCH – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Red Eagles zal dit seizoen de nadruk leggen op het geven van ijstijd aan de jonge talenten. Resultaten mogen in Den Bosch niet verwacht worden. Vorig weekend werd er weliswaar twee maal verloren (Geleen en Antwerp), maar beide duels gaven houvast, want er werd zeer fatsoenlijk gespeeld door Eagles. Nijmegen kan bij winst de top drie induiken, en zal die kans niet willen laten liggen. Toch is het zaak dat de ploeg van Van Iersel het koppie erbij houdt, want een verrassing ligt altijd op de loer. Om 20:15 klettert de puck op het ijs in het Sportiom.

BEKER VAN NEDERLAND

ZOETERMEER PANTERS – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Alle ogen, in ieder geval die vanuit de hoek van Eindhoven Kemphanen, zijn gericht op de Silverdome vanavond. Daar staat de streekderby Zoetermeer Panters vs HIJS Hokij Den Haag op het programma. Panters moet een punt pakken om de halve finales van de beker te bereiken. Bij winst van Den Haag, kan Eindhoven er met het laatste ticket vandoor gaan, als het zelf morgen in eigen huis het laatste duel van Tigers weet te winnen. Het onderlinge resultaat van Panters met Kemphanen, is in Eindhovens voordeel.

De ploeg van Chris Eimers is al zeker van de laatste vier in het toernooi. Eimers staat niet bekend als een coach die ‘wedstrijden laat lopen’, toch kán hij ervoor kiezen om spelers rust te gunnen. Showtime in Zoetermeer dus, waar het duel om 20:15 uur van start zal gaan.

BEKER VAN BELGIË

LUIK BULLDOGS – ERA RENOMAR HYC

De topper in het Belgische bekerweekend staat gepland in Luik, waar de Bulldogs de Herentalse brigade van ERA Renomar HYC ontvangen. De teams kwamen elkaar in het toernooi nog niet tegen. Het verschil is drie punten in Luiks voordeel, en ook het doelsaldo (63 om 38) spreekt in Bulldogs’ voordeel. HYC moet winnen om de koppositie te grijpen, terwijl Luik bij winst de groepszege opeist. Om 19:00 uur is de aanvang van dit duel.

CHIEFS LEUVEN – TURNHOUT TIGERS

Voor Chiefs staat het laatste bekerduel op de rol in eigen huis tegen Turnhout Tigers. Leuven liet zich twee keer verrassen door Cold Play Sharks en daardoor lijkt de vierde plek het maximaal haalbare voor Chiefs. Turnhout moet vrezen dat het in Leuven de 100e tegentreffer moet incasseren, waarmee we direct de krachtsverhoudingen in kaart hebben. Om 20:00 uur gaat de wedstrijd van start.

ANTWERP PHANTOMS – COLD PLAY SHARKS

Phantoms ontvangt op Ruggeveld Cold Play Sharks. Bij winst is Antwerp zeker van plek drie in de groep, voor Sharks is het bekertoernooi geslaagd te noemen, door twee verrassende zeges op Leuven. Antwerp is dus wel degelijk gewaarschuwd voor de Mechelse brigade, die zich niet zonder slag of stoot zal neerleggen bij een nederlaag op voorhand. Om 20:00 uur gaat het los in Deurne.

Previous Kemphanen verslaat Flyers in topper, HIJS verslaat Bulldogs
Next Oilers staan op tegen de Devils, Predators kloppen Ducks