800ste duel op rij voor Ducks-aanvaller Andrew Cogliano


Foto: Ducks TV

Het kan een bijzondere avond worden voor Andrew Cogliano, wanneer de Ducks aantreden in San Jose. De vleugelaanvaller kan vanavond zijn 800ste duel in de NHL gaan spelen. Maar dat is niet eens het meest bijzondere; het zou zijn 800ste duel op rij betekenen! Sinds zijn toetreding tot de NHL met de Edmonton Oilers als 20-jarige, heeft hij dus nog geen wedstrijd hoeven missen. Het is uitzonderlijk dat een speler over elf seizoenen geen enkele wedstrijd heeft hoeven uit te zitten door blessureleed. Daarnaast heeft geen van zijn (voormalige) coaches ooit de reden gezien om hem een wedstrijd uit te laten zitten.

“Ik denk dat als ik blijf spelen zoals ik nu doe, ik die reeks kan voortzetten,” vertelde Cogliano aan NBC Sports. “Ik wil iemand zijn die de coach altijd erin wilt hebben om het team te helpen.”

Record staat op 964

Cogliano voegt zich bij een kort rijtje, want slechts drie anderen wisten in de 100-jarige geschiedenis van de NHL deze mijlpaal te bereiken. De penalty killer van Anaheim heeft echter nog een lange weg te gaan om het record van 964 wedstrijden op rij te verbreken. Dat record staat op naam van Doug Jarvis, die we kennen van zijn tijd in Montreal, Washington en Hartford. Met de Canadiens won hij als speler vier keer de Stanley Cup. Momenteel is hij assistent coach van Vancouver Canucks

Previous Oilers staan op tegen de Devils, Predators kloppen Ducks
Next Zoetermeer moet wachtkamer in, HYC wint spektakelstuk in Luik