Nieuwe nederlaag Pittsburgh Penguins, eerste zege San Jose Sharks


Face-Off NHL Recaps

Zeven lekkere NHL wedstrijden werden er afgewerkt toen Europa nog op één oor lag. En zoals altijd waren er verrassende uitslagen te noteren. Sven van der Oost, Richard de Weijze en Cor Machielsen praten je helemaal bij.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 5-4

Een wedstrijd met een zeer bewogen eerste periode. Een afgekeurde goal van Patric Hornqvist (hij schopte de puck het doel in) aan de zijde van de Penguins en een powerplay goal van de Lightning met nog 0.1 seconde te spelen vormden een mooi begin van de avond.

In de tweede periode liep de Lightning uit waardoor ze niet meer te achterhalen waren door de Pens. Die kwamen uiteindelijk nog terug tot 4-5 Maar dat mocht niet meer baten. Grote meneer bij Tampa was de man met één van de mooiste namen van de NHL, Slater Koekkoek. Hij scoorde tweemaal.

Florida Panthers – St. Louis Blues 5-2

Bij een 0-1 stand leek het erop dat St. Louis Blues voor het eerst in de historie met vijf zeges op rij het seizoen zou openen. Niks bleek minder waar, want Florida Panthers scoorde vijf goals achter elkaar en won met 5-2 in BB&T Center in Sunrise. Roberto Luongo pakte hiermee zijn 454e NHL overwinning in zijn rijke carriere en staat daarmee nu vierde op de ranglijst aller tijden.

Nashville Predators – Dallas Stars 4-1

Opnieuw een nederlaag voor Dallas Stars, ditmaal op bezoek bij Nashville Predators. Het eindigde in 4-1 in Bridgestone Arena in Nashville, nadat de Stars na de eerste periode nog met 1-0 leidden. Nashville’s rookie verdediger Samuel Girard scoorde zijn eerste NHL goal uit zijn carriere en kreeg een assist op zijn naam bij de 2-1 van Filip Forsberg.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 2-5

Minnesota Wild ging vannacht op bezoek bij Chicago Blackhawks. De Hawks schoten uit de startblokken met twee ruime zeges, maar er zit zand in de motor. Vannacht wonnen de bezoekers uit Saint Paul met 5-2. Het vuurwerk zat in de derde periode, toen Wild van 1-1 wegliep naar 1-5. Chicago scoorde nog een eretreffer maar dat was. In het slotstuk vielen Marcus Foligno, Nino Niederreiter en Charlie Coyle uit met blessures. Chris Stewart scoorde twee maal voor Minnesota

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 2-4

Wederom was het Connor Hellebuyck die Winnipeg Jets overeind hield in de Rogers Arena in Vancouver. Met 30 saves tegen de Canucks, houdt hij Steve Mason, de miljoenenaankoop van de Jets deze zomer, voorlopig wel op de bank. Bryan Little had twee assists als bijdrage in de overwinning. Aan de kant van Vancouver kwamen de goals van Daniel Sedin en Christopher Tanev.

Arizona Coyotes – Detroit Red Wings 2-4

De penalty kills en een short handed goal van Luke Glendening waren de key to success van de Red Wings, naast een sterke goalie Jimmy Howard die garant stond voor 33 saves in de Gila River Arena. Aan de kant van de Coyotes waren het Clayton Keller met 2 goals en Max Domi met 2 assists die de boventoon voerde maar het was niet genoeg voor een overwinning.

San Jose Sharks – Buffalo Sabres 2-3

De eerste overwinning van de Sharks werd een feit nadat Tomas Hertl, Chris Tierney en Timo Meier scoorden in hun thuishaven het SAP Center. Joonas Dosnkoi gaf 2 assists. De Sabres trokken de stand nog wel gelijk tot 2-2 in de 2e periode met een tip in van Jason Pominville, maar Timo Meier besliste de wedstrijd op drie kwart van de 2e periode met een rebound.

Previous Topper in Tilburg, AHOUD op jacht naar eerste zege
Next Tilburg Trappers stuurt Füchse Duisburg met 5-0 naar huis