Eerste zege New York Rangers


Face-Off NHL Recaps

Slechts één duel vannacht in de National Hockey League. Twee ‘Original Six’ teams stonden tegenover elkaar in, zoals ze dat zelf noemen, ‘The world’s most famous arena’: Madison Square Garden in New York City. Richard de Weijze praat je bij.

New York Rangers – Montréal Canadiens 2-0

Na twee nederlagen op rij en twaalf tegengoals begonnen de Rangers fans te morren. Ze werden vannacht op hun wenken bediend, want Montreal Canadiens werd met een 2-0 nederlaag terug naar Canada gestuurd. Een shutout dus voor Henrik Lundqvist: de 62e uit zijn carriere. Zowel Lundqvist als Carey Price lieten geweldige saves zien op het ijs in the Big Apple.

De Habs dachten tot tweemaal toe de score te openen, maar beide malen vocht Rangers Coach Alain Vigneault de goals succesvol aan. Aan het eind van de eerste periode scoorde New York de openingsgoal, die via de schaats van Shea Weber (Montreal) achter Carey Price verdween. Mike Zibanejad zorgde met zijn vierde treffer dit seizoen voor de 2-0 eindstand.

 

 

Previous Kemphanen onderuit bij Chiefs, ruime zeges Luik en Antwerp
Next BvB review : Bulldogs vergroten voorsprong!