BvB review : Bulldogs vergroten voorsprong!


Zaterdagavond ontving leider Luik de Leuven Chiefs; vaak een geladen duel! De wedstrijd bleef lang op slot. We zagen wat kansjes aan beide kanten maar op een akkefietje na, tussen Lars Engwegen en PJ Wauters, viel er weinig te noteren in de eerste periode. Halfweg de 2de periode klommen de Bulldogs op voorsprong na een doelpunt van Bryan Henry, op aangeven van Thomas Matheson en Michael Distate. Net voor de dweilpauze schoof Akim Ramoul door naar Michael Distate en die schotelde voor aan goalgetter Matheson. De Canadees aarzelde niet en tekende de 2-0 aan voor Luik. Akim Ramoul maakte er in de 42ste minuut na een snelle uitbraak 3-0 van maar de troepen van Gil Paelinck gaven niet op. De amper 17-jarige Nathan Compère, op aangeven van Rino Dhondt en Oscar Delbrassine, scoorde de aansluitingstreffer voor Leuven. Dichter kwamen de Pietermannen niet en het was thuisploeg Bulldogs die in de slotfase er 4-1 van maakte; opnieuw voorbereid door Distate en Matheson en opnieuw afgemaakt door Akim Ramoul!

Tunhout Tigers slikt heel wat doelpunten

Ondertussen werd in Deurne het Antwerps derby gespeeld: Phantoms vs Tigers. De jonge ploeg uit Turnhout werd al na 35 seconden op achtervolgen gewezen na een spurtgoal van Lukasz Bartak. En het werd weer een zware avond voor Turnhout; zwaar de score voor de bezoekers met als eindstand 14-2 en zwaar het penaltysaldo voor beide teams: 152 strafminuten! Voor thuisploeg Phantoms scoorden Kevin De Winter, Sean Mc Cann-Coppens en Lukasz Bartak elk hun hattrick vol!
Het doelpuntencaroussel draaide gisteren verder voor Turnhout; leider Bulldogs kwam immers op visite en Yoren De Smet maakte daar gretig gebruik van met 4 treffers. De score liep op tot 0-14 voor de Luikse troepen van Coach Paul Vincent. Twintig seconden voor tijd kon de 17-jarige Ibe Boogaerts de eerredder voor de Turnhout Tigers aantekenen en de wedstrijd besluiten met een 1-14 eindstand.

Sharks Mechelen vangt bot tegen Phantoms

Later op de avond ontvingen de Sharks buur Phantoms Antwerp. De thuisploeg uit Mechelen moest wel zonder goalie Mike Gysbrechts het ijs op. Ondanks tv beelden van het duel met HYC vorige week die de overtreding van Gysbrechts meer dan relativeren en een schorsing overbodig zouden maken, werd zijn schorsing voor 2 speeldagen gehandhaafd. Een gehandicapt Sharks team speelde goed mee maar werd in de 4de minuut door Lukasz Bartak, gelanceerd door Kevin De Winter, een eerste maal opgerold. De ref besloot jammer genoeg ook een hoofdrol te gaan spelen en Antwerp kon 2 powerplays verzilveren: eerst via Kevin De Winter en vervolgens via Jens Theunis. Net voor de eerste dweilpauze zetten de Sharks weer een mooie aanval op, via Marek Ziarny en Martin Vachal, en kon de thuisploeg, dankzij Olivier Bouchard, eindelijk bezoekende goalie Arthur Legrand passeren.

Met een 1-3 achterstand trok de thuisploeg van Coach Brani Remen de 2de periode weer naar voren en Marek Ziarny, door de spelersnood als Defense geposteerd, omspeelde de Antwerpse defensie en scoorde voor 2-3. Antwerp moest een tandje bijsteken en dit leverde snel 2 doelpunten op. Kevin De Winter scoorde zijn 2de van de avond en even later was het de beurt aan Patrick Van Noten om de jonge back-up goalie van Mechelen, Morgan Schaller, te verschalken. Sharks Mechelen bleef proberen maar scoren lukte niet, integendeel, de Phantoms waren heel wat efficiënter en 5 minuten voor tijd scoorden Simon Dozin en Lukasz Bartak nog elk een goaltje. 2-7 overwinning voor Phantoms Antwerp in en tegen Mechelen; wat maakt dat de beide Divisie 1 clubs Turnhout en Mechelen nog steeds wachten op een eerste zege in deze Bekercompetitie.

Previous Eerste zege New York Rangers
Next AHL Update: De eerste week met een goal van Daniel Sprong