Ongenadig pak slaag voor Penguins in Chicago: 10-1!


Face-Off NHL Recaps

Er stonden mooie affiches op het programma vannacht in de NHL. Veel teams kwamen voor het eerst dit seizoen in actie, zo ook Stanley Cup finalist van vorig seizoen: Nashville Predators. Detroit Red Wings speelde haar eerste officiële NHL wedstrijd ooit in de fonkelnieuwe Little Caesars Arena. Namens Face-Off kijken Ed Versteeve, Cor Machielsen en Richard de Weijze terug op wat er op het ijs gebeurde.

Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 10-1

Chicago Blackhawks gaf regerend Stanley Cup houder Pittsburgh Penguins een ongenadig pak slaag. In het eigen United Center werd het een eclatante 10-1 zege voor de Blackhawks, die in de eerste periode binnen 73 seconden van 1-0 naar 3-0 gingen. Na vier goals uit dertien schoten vond Penguins coach Mike Sullivan het genoeg en haalde back-up goalie Antti Niemi van het ijs.

Bij 5-0 mochten de Penguins iets terug doen, maar verder kwamen ze niet. Sterker nog, Chicago ging vrolijk door met aanvallen en scoren. De teller stokte uiteindelijk bij tien. En zelfs daarmee mocht Pittsburgh blij zijn. Brandon Saad maakte bij zijn officiele rentree in Chicago een hattrick.

Boston Bruins – Nashville Predators 4-3

De verliezend finalist van vorig seizoen, Nashville Predators, ging op bezoek in de TD Garden van Boston Bruins. De jeugd nam de thuisploeg aan de hand. Mede door de eerste NHL goals van Jake Debrusk en Charlie McAvoy nam Boston brutaal een 4-1 voorsprong. In de slotminuten scoorden de Preds twee maal, maar Boston hield vol en statpte met de winst van het ijs.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2-3 SO

In het KeyBank Center stonden een titelfavoriet en een outsider voor de titel in de Pacific tegenover elkaar. Buffalo Sabres speelde een uitstekende partij ijshockey, maar -en zo was het vorig seizoen ook al- Carey Price is niet voor niets een topgoalie. Hij maakte 43 saves op 45 schoten en hield de Habs daardoor in de wedstrijd. Jonathan Drouin scoorde de enige treffer in de shootouts, waardoor de zege meeging naar Montreal.

New York Rangers – Colorado Avalanche 2-4

De fans in het volgepakte Madison Square Garden op Manhattan keken na afloop van de home opener tegen Colorado Avalanche behoorlijk op hun neus. Want hoe was het in vredesnaam mogelijk dat Colorado, dat als één van de zwakke broeders in de NHL wordt gezien, de sterker geachte New York Rangers versloeg? Sergej Varlamov was één van de redenen. Hij was een continue sta-in-de-weg voor de Rangers aanvallers.

De Rangers schoten 39 maal op Varlamov’s goal, maar op twee powerplay goals van Mika Zibanejad na gaf de Russische keeper geen krimp. Drie seconden voor tijd zorgde Gabriel Landeskog met een empy netter voor de eerste Avalanche zege van het seizoen.

Ottawa Senators – Washington Capitals 4-5 SO

In een sensatinonele wedstrijd in Canadian Tire Center in Ottawa pakte Washington   Capitals de eerste zege van het seizoen. Met name in de derde periode was het genieten geblazen. Wie niet op tijd terug was van zijn biertje en hotdog in de pauze kon wel eens wat goals gemist hebben. Tussen 42:03 en 46:55 ging het van 3-1, naar 3-3 en naar 4-3 voor de thuisploeg.

Grote man aan de Caps zijde was Alex Ovechkin. The Gr8 noteerde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct een hattrick. Na shootouts werden de Senators verslagen. Ook in de shootout wist Ovechkin te scoren. De misser van Derrick Brassard was uiteindelijk de nekslag voor Ottawa.

Detroit Red Wings – Minnesota Wild 4-2

Het eerste officiële duel in Little Caesers Arena, de nieuwe thuishaven van Detroit leverde een 4-2 zege op tegen Minnesota Wild. In het eerte deel werden twee treffers van de Wild afgekeurd, waarna de Wings een 2-0 voorsprong namen.Met twee goals binnen een minuut kwam Minnesota langszij, maar Detroit had het laatste woord. Mike Green had drie assists voor de thuisploeg.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5-4

Wie rond vijf uur even wakker was, die zag een tussenstand van 1-4. Case Closed zou je zeggen. Wie om half zeven NHL TV aan deed, zag een 5-4 stand. Ook dat is ijshockey! Het Honda Center in Anaheim bleek weer eens magisch te werken. Voor de Ducks was Corey Perry de grote man met twee goals en een assist. Rakell en Cogliano hadden beide een goal en twee assists. Aan Coyotes kant was Alex Goligoski de beste man met drie assists. Clayton Keller scoorde zijn eerste NHL goal dus kreeg de puck mee naar huis, maar zal met een slecht gevoel in het vliegtuig zijn gestapt als je een voorsprong van drie goals verspeelt.

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 2-0

Jonathan Quick was de grote man aan de kant van de Kings, hij maakte een onvervalste shutout met 35 saves in het Staples Center. Altijd goed om als nieuwe coach te starten met een overwinning, dus de eerste punten bleven in LA bij John Stevens. De Kings verdiende de overwinning door vooral verdedigend erg sterk voor de dag te komen. De goals werden gemaakt door Trevor Lewis en Tyle Toffoli.

Previous HIJS Den Haag wint streekderby, opnieuw verlies AHOUD
Next BREAK! Tilburg speelt gestaakt duel tegen Preussen VOLLEDIG over