HIJS Den Haag wint streekderby, opnieuw verlies AHOUD


Drie duels werden er gisteren op Nederlandse bodem gespeeld in het bekertoernooi. HIJS Den Haag won de streekderby tegen Zoetermeer PantersUnis Flyers Heerenveen kende een moeizame avond op Stappegoor tegen Tilburg Trappers Toekomstteam, en AHOUD Devils kon opnieuw niet winnen tegen Laco Eaters  Geleen. Vergeet trouwens niet om de U18 dames te steunen en de enige echte 100% ijshockey kalender te bestellen

Ed Versteeve, Sven van der Oost en Oscar de Kunder blikken terug op de duels van gisteren.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – ZOETERMEER PANTERS 4-2

Maar liefst 54 strafminuten werden er in deze streekderby uitgedeeld. Een harde wedstrijd vol met opstootjes werd uiteindelijk redelijk makkelijk gewonnen door de Haagse formatie. Na een 4-0 voorsprong van HIJS Hokij kwamen de Panters nog terug tot 4-2 door treffers van Scheffe en Turpijn, maar daar bleef het in De Uithof bij. HIJS deed dus goede zaken en heeft hierdoor nog steeds een ongeslagen status in de beker.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – LACO EATERS LIMBURG 0-5

Het was een harde en felle game die gespeeld werd in Triavium, en al vroeg in de wedstrijd wist de nieuwe Geleen aanwinst Joonas Liimatainen, het net te raken waarna AHOUD een time-out gebruikte. Het jonge Nijmeegse team bleef kansen creëren, voerde de druk op, maar kon de kansen niet omzetten tot goals. De Limburgers waren dan ook een maatje te sterk voor de thuisploeg.

In de tweede periode was het totale chaos; beide teams kregen veel tijdstraffen en zelfs het doel van Devils viel over goalie Jeffrey Vermeulen heen. Eaters bleef hard en agressief spelen, en kon vrij makkelijk door de verdediging van de Ahoud steken. Aan de inzet en kansen van de Nijmeegse thuisploeg zal het niet gelegen hebben, maar AHOUD wist de hele wedstrijd de puck niet bij zich te houden en daar maakte Eaters dankbaar gebruik van. Uiteindelijk stopte de teller op 5-0 in Limburgs voordeel.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – UNIS FLYERS HEERENVEEN

Trapper Flyers Face-Off
Foto: Thijs de Witte

Waar Heerenveen vorige week een makkelijke avond beleefde in Thialf met een 8-1 zege, was dit gisteren niet het geval op Stappegoor. Trappers weerde zich kranig, meer dan zelfs. Nadat de Friezen via Pippo Limnell Finocchiaro op voorsprong kwamen, scooorde Jasper Nordemann de gelijkmaker. Tony Demelinne zorgde met twee treffers voor de 3-1 eindstand in Fries voordeel.

STAND GROEP A

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 3 3 0 0 0 9 +10
2 Laco Eaters Geleen 2 1 0 0 1 3 +2
3 Trappers Toekomstteam 3 1 0 0 2 3 -8
4 AHOUD Devils Nijmegen 2 0 0 0 2 0 -8

STAND GROEP B

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 2 2 0 0 0 6 +7
2 Zoetermeer Panters 3 2 0 0 1 6 +8
3 Eindhoven Kemphanen 1 0 0 0 1 0 -5
4 Amsterdam TIgers 2 0 0 0 2 0 -10
Previous Trappers op jacht naar eerste zege, streekderby in bekertoernooi
Next Ongenadig pak slaag voor Penguins in Chicago: 10-1!