Donkere wolken boven Zoetermeer Panters


Gisteren won Zoetermeer Panters in één van de meest krankzinnige duels van de laatste tijd, bij Amsterdam Tigers. Hosanna is het echter niet in ‘Sweetlake City’. Door het terugtrekken van Silverdome als sponsor van de Panters, hangen er donkere wolken boven Zoetermeer.

Tigers Panters Face-Off
Foto: Richard de Weijze

Gat op de begroting

Met het terugtrekken van Silverdome is een bedrag van €20.000 gemoeid. Een flinke hap uit de totale begroting van €70.000, waar de BeNe League ploeg uit kan putten. De reden om als sponsor terug te treden is, dat de Gemeente Zoetermeer Silverdome verplicht heeft alle (achterstallige) reparaties zelf te bekostigen. Daarnaast heeft het college de Silverdome ‘gesommeerd’ om de bovenbaan open te houden, wat een enorme kostenpost is. Geld dat nu niet in de kas van de Panters vloeit.

Jeugd wél gered

In tegenstelling tot wat velen interpreteerden als de redding van het BeNe League team, stak de gemeente de helpende hand naar de jeugdtak uit. Zoetermeer doneerde €17.000 aan de jeugd. Maar tegelijkertijd lijkt het BeNe League team nu door de -overigens terechte- beslissing van de gemeente, de dupe te worden. De vereniging (jeugd) staat los van de stichting (BeNe League) bij Panters.

Tigers Panters Face-Off
Foto: Richard de Weijze

Donkere wolken

Alhoewel Zoetermeer Panters het seizoen is gestart in de beker, en is van plan te starten in het Bene League seizoen. Voorzitter Han Toonen zit met zijn handen in het haar. ,,Het zal moeilijk worden op deze manier om het einde van het seizoen te halen. We werken in ieder geval hard aan een oplossing voor alle betrokken partijen.”

Previous Marokko wint Development Cup Toernooi in Andorra
Next Tilburg Trappers onderuit bij Hannover Scorpions