NHL Preview: Edmonton Oilers


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Edmonton Oilers.

Vorig seizoen: De Oilers hadden een uitstekend seizoen. Een tweede plaats in de Pacific Division met 47 gewonnen wedstrijden en in de halve finale van de playoffs uitgeschakeld -mede door scheidsrechterlijke dwalingen- tegen Anaheim Ducks. Al mag je als team in game 5 nooit een 0-3 voorsprong verspelen, met nog 4 minuten te spelen.

Desalniettemin heeft deze jonge talentvolle ploeg laten zien dat ze kunnen hockeyen. En dat onder aanvoering van Connor McDavid, de jongste captain in de NHL die goed was voor 100 punten en daarmee de Art Ross Trophy won. Bij het NHL gala nam McDavid ook nog de Hart Memorial Trophy en de Ted Lindsay Award mee naar huis. Dit alles leverde hem een megacontract op bij Edmonton. Connor McDavid gaat het lieve sommetje van €100.000.000,00 verdienen de komende acht jaar. Tevens is general manager Peter Chiarelli er in geslaagd om ook Leon Draisaitl vast te leggen voor 8 jaar. Samen met McDavid zorgen zij voor 21% van de salarycap vanaf 2018. Voorlopig zitten de Edmonton supporters gebeiteld met deze 2 toppers in hun team.

Aangetrokken/Vertrokken: Jordan Eberle werd getrade naar New York Islanders voor Ryan Strome, wat voorin zorgt voor wat meer body. Met het vertrek van Eberle werd ook even 3,5 miljoen dollar aan salary cap vrijgemaakt. Tevens werd afscheid genomen van Benoit Pouliot die nu zijn kunsten gaat vertonen bij de Buffalo Sabres, die ook voor 6 miljoen op de rol stond. Als ervaring werd ook de Fin Jussi Jokinen binnen gehaald, waarvan verwacht wordt dat hij het grote Finse talent Jesse Puljujärvi wegwijs gaat maken in de NHL.

Vooruitblik: De Oilers zullen weer mee gaan doen om de playoffs. Of ze de finale gaan halen durf ik niet te zeggen, maar binnen 3 jaar zie ik ze wel weer met een cup staan. Chiarelli heeft het ook al in Boston bewezen dat hij een kampioensteam kan samenstellen. En de zeer talentvolle jonkies worden vanzelf echte mannen in de NHL. Edmonton heeft flair, jeugdigheid, lef, maar ook mannen die het fysieke aspect niet schuwen.

Keep an eye on:  Bij de Oilers zijn er eigenlijk 3 spelers waar je écht op moet letten. Allereerst de Captain, Connor McDavid; Gaat hij over de grens van 100 punten heen? Ik denk dat hij in het nieuwe seizoen meer gaat scoren. Als 2e Leon Draisattl;  de pas 22 jarige forward/center waarvan men verwacht dat hij de 2e lijn zal aanvoeren. Strome en McDavid zullen in de eerste lijn gaan spelen. En als derde; Cam Talbot die bewezen heeft dat hij een hele goede goalie is, die nog heel veel rek in zijn prestaties heeft zitten.

Voorspelling: De Oilers halen ‘gewoon’ weer de playoffs.  Om de finale te halen van de Stanley Cup zullen ze -is mijn verwachting- het gevecht aan moeten gaan met Nashville Predators. San Jose Sharks is te oud en Anaheim Ducks -niet geheel mijn favoriete ploeg- heeft zich ook niet echt verbeterd. Misschien dat Calgary Flames dit keer in de Pacific potten kunnen breken. Van de rest van de teams verwacht ik dat eerlijk gezegd niet.

Previous NHL Preview: New York Rangers
Next GIJS Groningen verslaat Leeuwarden Capitals in oefenduel