GIJS Groningen verslaat Leeuwarden Capitals in oefenduel


Leeuwarden Capitals Face Off

Ter voorbereiding op de competitie speelden Leeuwarden Capitals zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot GIJS Groningen. Beide ploegen gelden als kanshebber voor het kampioenschap in de Eerste Divisie. Jeroen de Groot doet zijn verhaal.

Vliegende start GIJS

De thuisploeg speelde zonder de geblesseerde keepster Nadia Zijlstra. GIJS begon de wedstrijd geweldig, Na amper 120 tellen stond de ploeg al op een 2-0 voorsprong. Kenneth Keijzer scoorde de 1-0, en 33 seconden later schoot Sebastiaan Snijder de 2-0 binnen voor de Groningers.

Leeuwarden Capitals Face Off

Sebastiaan Snijder zijn tweede goal van de avond na een kleine zeven minuten spelen, en simpel gezegd kwam Leeuwarden tot dan toe niet in het stuk voor. Na de 3-0 leken de bezoekers wat gas terug te nemen, en kwam Capitals met een paar kleine kansjes iets beter in de wedstrijd.

Slordig middenstuk

De Groningers gooiden vroeg in de tweede periode het duel in het slot. Daan van Fessem schoot de 4-0 op de borden, waarmee de Friezen geen kans gegund werd om terug te keren in het duel. De bezoekers hadden de mogelijkheden genoeg om uit te bouwen maar, sprongen slordig met de kansen om. Een monuut voor de tweede pauze zorgde Dave van Seijen dat Capitals de eerste treffer in het Groningse net had liggen. Met een 1-4 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Leeuwarden Capitals Face Off

Fysieke derde periode

Het laatste bedrijf werd gekenmerkt door veel tijdstraffen voor beide partijen. Tussen alle strafbank aangelegenheden door, liepen de bezoekers uit naar een 6-1 voorsprong, via goals van Dylan Foks en de tweede goal van de avond van Kenneth Keijzer.

GIJS bleek vanavond een maatje te groot voor Leeuwarden Capitals. Volgende week zaterdag begint voor Leeuwarden de competitie met de derby tegen het Heerenveen Flyers beloftenteam, terwijl GIJS het Eerste Divisie Team van Geleen op zondag op bezoek krijgt.

Leeuwarden Capitals Face Off

De eerste divisie werd gisteravond in gang gezet met een zege van TIlburg Trappers III; zij wonnen met 7-3 op bezoek bij Dordrecht Lions.

Previous NHL Preview: Edmonton Oilers
Next NHL Preview: Montreal Canadiens