Heroïsche zege Chiefs in beker; Amsterdam opnieuw onderuit


Chiefs HYC Face Off
Foto: Chiefs Leuven

Gisteren barstte in België het bekertoernooi los. Twee duels werden er verspeeld. Chiefs Leuven ontvingen ERA Renomar HYC, terwijl Antwerp Phantoms het op eigen ijs opnam tegen Luik Bulldogs. In Nederland was er het oefenduel tussen Amsterdam Tigers en Tilburg Trappers Toekomstteam. Ed Versteeve blikt terug.

CHIEFS LEUVEN – ERA RENOMAR HYC

Een geweldige bekeravond. Dat werd het zeker op de ijsbaan in Leuven. Ten minste, vanuit het perspectief van de thuisploeg werd het een klassieke bekeravond. De bezoekers waren gewaarschuwd over de veerkracht van Chiefs; vorige week leidde HYC met 3-0 na twee perioden, maar ging het met 4-3 onderuit. Datzelfde scenario speelde zich opnieuw af.

Chiefs keek na 40 minuten ijshockey tegen een 4-2 achterstand aan, maar bogen die in het slotstuk om in een 6-5 zege. De mannen van HYC konden met een baggergevoel huiswaarts de bus in naar Herentals.

Leuven HYC Face Off
Foto: Chiefs Leuven

ANTWERP PHANTOMS – LUIK BULLDOGS

Minstens zo’n mooi affiche in het Belgische bekertoernooi was er te vinden in Deurne, waar Antwerp Phantoms het opnam tegen de Bulldogs uit Luik. Vooraf was iedereen benieuwd hoe het gedonder met het vertrek van vier spelers zou doorwerken. De conclusie achteraf: dat heeft geen effect gehad. Luik won gedecideerd met 6-4 van Phantoms.

Foto: DiBoschki

De thuisploeg nam brutaal de voorsprong in de wedstrijd en ging met 1-0 voor de eerste keer van het ijs af. Daarna was het echter Luik dat de klok sloeg. Liefst vijf treffers achter elkaar ploften er in het net van Phantoms, waarmee het gat geslagen was. Wie dacht dat Antwerp opgaf had het mis; de ploeg knokte zich ferm terug naar 5-4, maar zag de bezoekers uiteindelijk de 6-4 nekslag uitdelen. Nick Revait was goed voor drie assists bij Luik, waar Frank Neven en Alex Bremer elk twee goals maakten.

AMSTERDAM TIGERS – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Tigers Tilburg Versteeg Face Off
Foto: Thijs de Witte

De laatste testcase voor Amsterdam Tigers en Tilburg Trappers Toekomstteam werd verspeelde in de hoofdstad. Verrassend of niet; Tilburg nam een 6-4 zege mee het ijs af.

Het spel golfde van kiet af aan op en neer. De Tilburgers hadden de leiding na 20 minuten ijshockey. Door goals van Donders en Suurhof aan Brabantse kant en Persson voor de thuisploeg stond het 1-2. De bezoekers namen zelfs een 3-1 voorsprong, maar Tigers knokte zich terug via treffers van Barette en Karthan. Toch ging Trappers opnieuw met een voorsprong de kleedkamers in na een goal van Nordemann. Via Urlings en Donders werd het duel in het slotstuk beslist. Het laatste woord was aan John Versteeg; zijn treffer zorgde voor een 6-4 eindstand in Tilburgs voordeel.

Previous Off-Ice: Oranje international Larissa Haverkorn
Next Ron Berteling Schaal; 1 minuut stilte voor Karel Pijls