Sprong na overtime onderuit met Pittsburgh


SprongFriendly Face OFf

Daniel Sprong heeft met Pittsburgh Penguins het eerste oefenduel van het seizoen verloren van Buffalo Sabres. Jack Eichel scoorde de winnende treffer voor de Sabres in overtime.

Tweede lijn

De Nederlander speelde op de tweede lijn met Carl Hagelin en Greg McKegg. De thuisploeg greep de voorsprong via Pominville in de eerste periode, en die voorsprong was terecht op dat moment. Pittsburgh noteerde slechts 9 SOG, terwijl Buffalo 16 maal het doel onder vuur nam.

In het middenstuk kwamen de Pens wat beter in het spel en kwam Pittsburgh op gelijke hoogte via Zach Aston-Reese. Opnieuw Pominville bracht Buffalo aan de leiding en met een 2-1 stand werd het derde bedrijf opgezocht.

Sprong vs Buffalo Face Off

In het eerste deel van het slotstuk maakten de powerplay units van Pittsburgh twee goals. McClement en Maatta zorgden voor de eerste voorsprong van de bezoekers.

Lang leek Pittsburgh met de winst aan de haal te gaan, maar vlak voor tijd kwam Buffalo langszij via Tennyson. Na een minuut in overtime zorgde Eichel voor vreugde in de Buffalo harten door de winnende binnen te schieten.

Sprong sprak na afloop van een lekker duel, waarin hij had genoten om met Hagelin samen te spelen.

Previous Leukemie geconstateerd bij Brian Boyle
Next NHL Preview: Calgary Flames