NHL Preview: Calgary Flames


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Calgary Flames.

Afgelopen seizoen: 

Met een record van 45-33-4 veroverde Calgary Flames de eerste wildcard van de Western Conference. Helaas voor de Flames, en hun fans, werd de ploeg in de eerste ronde van het ijs geveegd; een teleurstellende 4-0 sweep tegen de Anaheim Ducks viel hen ten deel.

Aangetrokken/Vertrokken: De goalies Mike Smith (Arizona) en Eddie Lack (Carolina) en verdedigers Travis Hamonic (New York Islanders) en Curtis Lazar zullen komend seizoen in het gevlamde shirt schaatsen. Lazar speelde reeds vier duels voor Calgary.

Derek Engeland werd opgepikt door Las Vegas bij de Expansion Draft, Brian Elliot (Philadelphia) en Chad Johnson (Arizona) vertrokken uit het Saddledome.

Vooruitblik: Na de teleurstellende uitschakeling in de playoffs, was het voor General Manager Brad Treliving snel duidelijk. Er moest defensief iets gebeuren. Met het aantrekken van goalies Smith en Lack en verdediger Hamonic, heeft Calgary nu met Giordano, Brodie, Hamilton en Stone, één van de beste defences in de NHL. Dit kan zomaar eens een sterk seizoen worden voor de Flames.

Keep an eye on: Hou de blue liners in de gaten! Calgary heeft 5 verdedigers, die allemaal voor een top pairing in aanmerking kunnen komen. Voor Mike Smith is Calgary de uitgelezen kans, om nog eens hoge ogen te kunnen gooien in de playoffs. Aanvallend gezien zijn de jonge honden Sean Monahan en Johnny Gaudreau de moeite waard om te volgen.

Voorspelling: Ik verwacht dat Calgary Flames met Anahem Ducks om plek twee gaat strijden, achter Edmonton Oilers in de Pacific Division. De playoffs is een grote loterij, maar de ploeg is er alles aan gelegen om verder te komen dan afgelopen seizoen. En dat moet met de huidge bezetting zeker mogelijk zijn.

Previous Sprong na overtime onderuit met Pittsburgh
Next NHL Preview: Toronto Maple Leafs