NHL Preview: Nashville Predators


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Nashville Predators

Afgelopen seizoen: De Preds kenden een fantastisch seizoen. Het kroonde zich tot Western Conference champions en de finale van de Stanley Cup werd gehaald. En dat als 16e geplaatste ploeg. Het werd een zegetocht met hoofdletter Z. Chicago Blackhawks (4-0 sweep), St. Louis Blues en Anaheim Ducks (beiden 4-2) werden aan de zegekar gebonden. Ondanks het ontbreken van Fiala en Johansen kwam Nashville uitstekend voor de dag in de Stanley Cup finale, en moesten ze pas na zes verbeten duels hun meerdere erkennen in Pittsburgh Penguins.

Aangetrokken/Vertrokken: De Preds hadden zeven picks tot hun beschikking tijdens de entry draft. In de eerste ronde werd left winger Eeli Tolvanen aangetrokken. Verder werden er wat prima aanwinsten verwelkomd, waaronder Nick Bonino van Pittsburgh Penguins, Scott Hartnell van Columbus Blue Jackets en Alexei Emelin van Vegas Golden Knights.

Ook gingen er natuurlijk wat spelers weg. Zo ging James Neal naar Vegas Golden Knights en ging Colin Wilson naar Colorado Avalanche voor een draft pick in 2019. En uiteraard nam captain Mike Fisher afscheid.

Vooruitblik: De Preds willen natuurlijk een stapje verder en willen honderd procent voor de Stanley Cup gaan. Ze hebben bloed geroken en gaan nu voor de kill. De ploeg van Laviolette leunt wel op zijn defensie, maar dat heeft ze vorig seizoen geen windeieren gelegd. Ook dit jaar zal er weer veel verwacht worden van de achterhoede.

Het mooie van Nashville Predators is dat zij geen uitgesproken megasterren hebben. Johansen, Subban, Josi en Forsberg bijvoorbeeld zijn hele goede spelers, maar iedereen weet zijn plek.

Keep an eye on: Op wie niet? Iedereen heeft het in zich om wedstrijden te bepalen. Kijk bijvoorbeeld naar Roman Josi die in de playoffs 14 punten bij elkaar knalde. Vorige seizoen knalde Viktor Arvidsson er natuurlijk ook flink op los. In 80 duels zette hij 61 punten punten op de teller, waaronder 31 doelpunten. Dat is natuurlijk een prima gemiddelde, al zal er, mochten ze de playoffs weer halen, meer van hem verwacht gaan worden in diezelfde playoffs. Maar goed; Arvidsson is pas 24 jaar, dus dat smaakt naar meer.

Voorspelling: Nashville heeft nauwelijks ingeleverd. Het is en blijft een stabiele ploeg die wellicht iets te veel op zijn defensie leunt. Dit kan dan ook weer voor de nodige problemen gaan zorgen. Het doel is natuurlijk om sneller zeker te zijn van de playoffs en daar nog harder te gaan knallen als dat ze vorig seizoen hebben gedaan. David Poile heeft prima werk geleverd door het team redelijk bij elkaar te houden en heeft wat prima versterkingen binnen gehaald.

Ik denk dat ze dit jaar geen kampioen gaan worden van de Central Division, maar wel dat ze makkelijker doorgaan naar de playoffs. Ze gaan volle bak voor de playoffs en ik zou niet raar staan te kijken dat ze opnieuw de finale halen.

 

Previous NHL Preview: New York Islanders
Next Leukemie geconstateerd bij Brian Boyle