NHL Preview: New York Islanders


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op New York Islanders.

Afgelopen seizoen: New York Islanders miste de playoffs door als vijfde te eindigen in de Metropolitan Division. Het team dat in het spuuglelijke Barclays Center speelt, kon weinig imponeren en eindigde terecht naast een plek voor het postseason.

Aangetrokken/Vertrokken: Jordan Eberle kwam over van Edmonton Oilers. Daarmee heb je ook direct het grootste wapenfeit van de Isles te pakken. Kristers Gudlevskis werd opgepikt bij Tampa Bay. Ryan Strome en Carter Verhaeghe bewandelden de omgekeerde weg.

Omdat Islanders als de dood was dat ze een cruciale speler zouden verliezen aan Las Vegas bij de expansion draft, verruilden zij veel draft picks aan de Knights. Om die reden mocht New York als 46e (!) pas de eerste speler kiezen: de Finse verdediger Robin SaloWie we gaan missen aan de start van het seizoen is Shane Prince. De center liep aan het einde van het seizoen een enkelblessure op, waar hij in augustus aan geopereerd is. Succesvol, maar het levert 4-6 maanden hersteltijd op.

Vooruitblik: De ploeg uit Brooklyn is een haast saaie ploeg. Geen échte sterren, geen échte zwakke spelers. De gloriejaren 80 zijn nooit echt meer tot leven gekomen. Ik verwacht voor komend seizoen eigenlijk niet heel veel. Vlees noch vis, zonder echt sprankelende resultaten.

Keep an eye on: Met veel bombarie werd Jordan Eberle binnengehaald. De winger had 51 punten vorig seizoen. Aanvoerder John Tavares was een uitzondering vorig seizoen en stak met 66 punten met kop en schouders boven de rest uit. Joshua Ho-Sang speelde 21 duels en kwam tot 10 punten. Hij liet bij tijd en wijlen mooie dingen zien.

Voorspelling: Simpelweg omdat de Isles vier divisiegenoten (Pittsburgh, Washington, Columbus en stadgenoot Rangers) hebben die (veel) sterker zijn, gaan de playoffs aan de neus voorbij. Tel daarbij de weerstand uit Atlantic op, en New York is na 82 duels klaar in het komende seizoen.

Previous Josi nieuwe captain van Nashville Predators
Next NHL Preview: Nashville Predators