Oefenduels zondag: Nederlaag Devils, knappe zege Bulldogs


EG Diez Ahoud Face Off

Gisteren ook weer een aantal oefenduels van teams die in de BeNe League uitkomen. Luik Bulldogs boekte een knappe zege bij Die Bären uit Neuwied en AHOUD Devils ging opnieuw onderuit tegen Diez. Een korte terugblik.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN  – EG DIEZ-LIMBURG

Het tweede onderlinge duel tussen Ahoud Devils en EG Diez Limburg van dit weekend, betekende het eerste thuisoptreden van de Nijmegenaren. Vrijdag was het op een (redelijk) kansloze 5-0 nederlaag getrakteerd.

Dit keer begon de thuisploeg feller en beter aan het duel en nam het een vroege 2-0 voorsprong, maar die wordt voor het einde van de eerste periode weer ingeleverd. Vroeg in het tweede bedrijf pakken de Duitsers voor het eerst de leiding in het duel, om die ook niet meer af te staan. Uiteindelijk verliezen de Devils met 3-6 van Diez, die redelijk wat spelers misten in het Triavium.

EHC NEUWIED – LUIK BULLDOGS

Luik Bulldogs Face Off

Luik kwam gisteren in actie tegen Die Bären uit Neuwied. Nadat Bulldogs zaterdag met 5-1 gewonnen had van Geleen, won het gisteren opnieuw, en knap, met 4-2 van de Duitsers.

Luik nam een voorsprong, maar zag de Duitsers in de tweede periode de leiding overnemen. Lars Engwegen legde zijn eerste treffer van het seizoen in het Duitse net voor de gelijkmaker. In de derde periode grepen de Bulldogs het initiatief, en scoorden twee maal voor een 4-2 zege.

NEUSSER EV – HIJS HOKIJ DEN HAAG

HIJS Hokij Den Haag reisde naar Neuss voor een weerzien met de Duitse ploeg. Vorige week werd in De Uithof met 4-1 gewonnen en gisteren greep Den Haag een nieuwe zege.

De treffers van de ‘Hagenezen’ werden gemaakt door Oliver Pataky, Joey Oosterveld en Marco Bommezijn.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM VS EINDHOVEN KEMPHANEN

Een Brabants onderonsje op Stappegoor, waar de jongelingen van het toekomst team het opnamen tegen Eindhoven Kemphanen. De bezoekers hadden op zaterdag met 7-3 verloren van Heerenveen, maar speelden, zeker in periode drie niet onaardig.

Einhoven kwam goed voor de dag tegen Trappers. De thuisploeg bood goed partij, maar kwam uiteindelijk te kort om aanspraak op de zege te kunnen maken. Eindhoven greep de winst. Uitslag: 5-2 in het voordeel van Kemphanen.

LACO EATERS GELEEN VS NEDERLAND U20

Vertrouwen tanken; dat deden de Limburgers gisteren tegen Nederland U20. Na de nederlaag in het Luikse op zaterdagavond, werd gisteren eens even ouwerwets lekker een tegenstander ‘ingemaakt’. Nederland U20 was niet opgewassen tegen de Eaters en kregen met 12-0 met de vlakke hand op de billen.

Previous Tyler Wong geeft Vegas Golden Knights debuut extra glans
Next Tilburg Trappers onnodig onderuit bij Herner EV