Tilburg Trappers onnodig onderuit bij Herner EV


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers oefende gisteren tegen divisiegenoot Herner EV. Vrijdag boekten de Tilburgers een 6-5 zege na overtime, gisteren verloor de ploeg van Bo Subr met 4-2.

Brilstand

Zo flitsend als dat het duel vrijdag op gang kwam, zo ‘mat’ was dat gistermiddag in de Gysenberghalle. De Tilburgers waren wél de bovenliggende partij. Coach Subr moest een beetje puzzelen, want hij miste een aantal krachten; Mitch Bruijsten, Ruud Leeuwesteijn en Kilian van Gorp waren niet fit genoeg, Floris van Elten, Jari van de Kerkhof en Wouter Sars speelden met het Toekomstteam tegen Eindhoven en Jonne de Bonth kwam in actie met Nederland U20 in Geleen. Na twintig minuten een 0-0 stand.

Herne Tilburg FAce Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook het tweede bedrijf kwam Trappers voldoende in scoringspositie, echter de scherpte voor het doel was er niet. En dan krijg je de wet, dat als je zelf niet scoort de tegenpartij het doet. Herne pakte een 1-0 voorsprong en even was Tilburg het helemaal kwijt. Meierdres voorkwam erger waardoor Tilburg hoop mocht houden voor periode drie.

Effectief

Tilburg deed zichzelf de das om in de laatste twintig minuten, waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg zeer effectief met de kansen omsprong. Op een 5-on-3 overtal situatie breidde Herne de voorsprong uit, en ook in de opvolgende 5-on-4 lieten de Duitsers het net bollen. Niet veel later stond er zelfs 4-0 op het brod en was het gedaan.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers kwam nog terug tot 4-2 via Parker Bowles en captain Ivy van den Heuvel, maar het was niet bij machte het duel om te keren, zoals op vrijdag. Werk aan de winkel voor Bo Subr, die qua spel best tevreden kon zijn, maar qua scherpte voor het doel vandaag niet in zijn nopjes was.

Previous Oefenduels zondag: Nederlaag Devils, knappe zege Bulldogs
Next DEL Update: Ice Tigers Nürnberg op kop na 12 op 12!