NHL Preview: Dallas Stars


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Dallas Stars

Vorig seizoen: Het was een slecht jaar voor de Stars; er werden slechts 34 wedstrijden gewonnen. In de league betekende dat een 24e plaats en in de Central Division werd het één na laatste, net boven de Colorado Avalanche.

Als je het jaar daarvoor nog gewoon divisie kampioen bent geworden dan betekent dat maar één ding; coach eruit en bouwen aan een nieuw team. Lindy Ruff werd bedankt voor zijn diensten en de man die de Stars naar de enige Stanley Cup winst leidde -in 1999- werd weer teruggehaald. Ken Hitchcock neemt Dallas weer onder zijn hoede

Aangetrokken/Vertrokken: Er zijn wat ervaren mannen binnengehaald. Center Martin Hanzal komt van Minnesota. Alexander Radulov komt vanuit Montreal als Right Winger, Marc Methot komt van Ottawa als D-men, en met Ben Bishop hebben ze een zeer ervaren goalie binnen gehaald. Als jong talent werd ook nog even Tyler Pitlick opgepikt in Edmonton. In defensief opzicht verliet Jordi Benn de club om naar Montreal te verkassen, en goalie Antti Niemi verhuisde naar de kampioenen van Pittsburgh om daar het gat op te vullen met het vertrek van Fleury.

Vooruitblik: Door de ervaren krachten kan er wel verwacht worden dat Ken Hitchcock de ploeg weer aan het hockeyen krijgt. Of dat gelijk weer tot de playoffs leidt is een ander verhaal. In de Central Division zal het een traditioneel zwaar gevecht worden met de gevestigde orde Chicago Blackhawks, Minnesota Wild, Nashville Predators en St Louis Blues.

Keep an eye on:  Dat is er maar eentje, en die had vorig seizoen niet een al te best jaar; dat is dus Jamie Benn. In 2015/2016 nog de winnaar van de Art Ross Trophy. Ik ben ook ontzettend benieuwd wat de heren Radulov en Hanzal toe kunnen voegen met hun ervaring aan dit team.

Voorspelling: Als Jamie Benn het weer op zijn heupen krijgt, en Ken Hitchcock krijgt de vier ervaren aangetrokken krachten in zijn team op de rit, dan zou Dallas mee moeten doen om een plek in de playoffs. Maar de Central Division is een zware, misschien wel kwalitatief de zwaarste divisie. Nashville is ijzersterk en Chicago gaat doorselecteren. Met een beetje geluk kunnen ze via de wildcard meedoen aan de playoffs. Maar als ik er nu geld op zou moeten zetten, zonder dat er een seconde is gespeeld denk ik dat ze het net niet gaan redden en het wederom een stil voorjaar gaat worden in Texas.

Previous NHL Preview: Detroit Red Wings
Next Ovechkin haalt keihard uit naar IOC, IIHF en NHL