Ovechkin haalt keihard uit naar IOC, IIHF en NHL


Ovheckin Olympisch Face Off

Alex Ovechkin heeft keihard uitgehaald naar het IOC, de IIHF en de NHL. De sterspeler van Washington Capitals reageerde in een persoonlijk statement over het besluit, om definitief geen spelers uit de NHL mee te laten doen aan de Winterspelen in PyeongChang

Ovi schikt zich

Ovechkin laat weten dat hij zich schikt naar het besluit, maar van harte gaat dat zeker niet; ,,Ik had nog hoop, maar na het nieuws van deze week ben ik ontzettend teleurgesteld in het IOC, de IIHF en de NHL. Zij hebben mij en alle spelers van de NHL voor het blok gezet, en nu kunnen de beste spelers van de wereld niet uitkomen op de Olympische Spelen.” De aanvaller van Washington had tot nu toe steevast gezegd, af te reizen naar Zuid-Korea, en dat niemand hem tegen zou kunnen houden.

Ronduit klote!

,,Het gaat hier niet alleen om mij, maar om iedereen die had willen spelen om een gouden medaille voor hun land te winnen. Iedereen die naar PyeongChang af wilde reizen is de grote verliezer. Maar de grootste verliezers zijn de ijshockeyfans. Het is prachtig om als speler op de Spelen te staan, het is goed voor de Spelen zelf en goed voor het ijshockey. Het is ronduit klote dat we daar niet kunnen spelen!” besluit Ovechkin zijn betoog woedend.

De gehele reaectie van The Gr8 kun je hier nalezen.

Previous NHL Preview: Dallas Stars
Next Daniel Sprong bij de laatste 59 spelers van Pittsburgh