NHL Preview: Vegas Golden Knights


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op de nieuwste aanwinst die de NHL verwelkomt: Vegas Golden Knights.

Afgelopen seizoen: De 31e en nieuwste club in de geschiedenis van de NHL heeft natuurlijk nog geen seizoen gespeeld. Wel konden we al meegenieten met de opbouw van alles om de Golden Knights heen. Vooral op social media, waar zij op Twitter een briljant account voeren. De verwachtingen zijn er, dus we zijn allemaal benieuwd wat de nieuwste franchise komend seizoen gaat brengen.

Aangetrokken/Vertrokken: Waar moeten we beginnen? Er is een heel nieuw team opgebouwd, en dus alleen maar nieuwe spelers. We pakken er een paar uit, anders moeten we 10 pagina’s vol tikken. James Neal kwam van de Nashville Predators. Een prima, en ervaren speler voor Las Vegas met 41 punten in 70 duels vorig seizoen. Dan stappen we over naar William Karlsson die kwam van de Columbus Blue Jackets. Een prima jonge center met volop potentie. Jonathan Marchessault kwam van de Florida Panthers en had vorige seizoen 51 punten in 75 wedstrijden. Maar de grootste jongen die is gekomen is natuurlijk Marc-Andre Fleury. De Pittsburgh Penguins legende met een NHL save percentage van .912. Winnaar van drie Stanley Cups en hét uithangbord van de ploeg uit Nevada

Vooruitblik: Er is nog niet echt veel te zeggen over de Golden Knights. Het is een nieuw team in een nieuwe omgeving. Een heel nieuw roster, en dan is het altijd maar afwachten op hoe de spelers op elkaar gaan reageren. Ik denk dat het vooral een jaar van aftasten gaat zijn.

Keep an eye on: James Neal en Jonathan Marchessault hebben het in zich om wedstrijden te bepalen. Levensgevaarlijk spelers met een neusje voor het doel. Ook ben ik benieuwd naar Shea Theodore, de jonge verdediger die van de Anaheim Ducks kwam. Hoe gaat hij zich staande houden in een heel nieuw team?

Voorspelling: Zoals aangegeven denk ik dat dit een leerjaar gaat worden. Ze gaan denk ik een wisselvallig jaar tegemoet, maar ik denk ook wel dat ze wat leuke uitslagen neer gaan zetten. De Play-Offs zitten er aankomend seizoen nog niet in wat mij betreft. Maar als ze, met de jonge spelers die ze hebben, door gaan bouwen, dan zit er heel veel potentie in deze mooie nieuwe aanwinst.

Previous NHL Preview: Colorado Avalanche
Next Ondrej Kratky nieuwe coach Zoetermeer Panters