Trappers onderuit tegen Bad Nauheim


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers oefende gisteren op de eigen Stappegoor tegen Bad Nauheim, dat uitkomt in DEL2. Die Roten Teufel waren met 5-2 te sterk voor de Brabanders.

Aanpoten

Tijdens het duel van gisteren werd duidelijk dat het niveau van DEL2 anders is dan de Oberliga. Ofschoon de gasten geen briljant seizoen hadden (ze speelden zich pas na playoffs veilig van degradatie), was er wel degelijk sprake van enig niveauverschil.

De 1-0 voorsprong van de Duitsers was van grote klasse; op de powerplay werd heel soepel de vrije man gevonden. Jordy Verkiel zorgde echter voor een 1-1 tussenstand na 20 minuten, waarmee men er nog eens even lekker voor ging zitten op een goed gevuld Stappegoor.

Een aanvoerdersduel tussen beide nummers 6. Foto: Arie Leeuwesteijn

That escalated quickly

De tweede periode was een kleine vier minuten oud, toen de wedstrijd ontbrandde. En niet in het voordeel van de thuisploeg. Binnen een tijdsbestek van amper 60 seconden liepen de Duitsers naar een 3-1 voorsprong, voordat Nick de Ruijter de Tilburgers weer dichterbij bracht. Bad Nauheim liep echter via de powerplay weer uit naar 4-2 in Duits voordeel.

Trappers speelde bij tijd en wijlen aardig, maar het was niet genoeg om de gasten aan het wankelen te krijgen. Sterker nog; de DEL2 ploeg liep na, opnieuw een powerplay goal, uit naar een 5-2 zege. Saai was het allerminst in het derde bedrijf, want er waren genoeg opstootjes te noteren.

Werk aan de winkel

De ambities van Tilburg om op termijn toe te treden tot DEL2 zijn bekend. De nederlaag van gisteren is totaal geen schande als je naar de begrotingen kijkt. Op Stappegoor is men uitstekend op weg, maar voor de toekomst is er, logischerwijs, nog werk aan de winkel.

Morgen staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Om 18:30 uur zetten Bad Nauheim en Trappers de wedstrijd in gang, in de Colonol Knight Arena van Bad Nauheim.

Previous BeNe League Preview: Hijs Hokij Den Haag
Next Oefenduels BeNe League teams dit weekend