BeNe League Preview: Hijs Hokij Den Haag


HIJS Hokij Den Haag IJshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Kjelt Vlaardingerbroek laat zijn licht schijnen op Hijs Hokij Den Haag.

Afgelopen seizoen: Vorig seizoen was een prima seizoen voor de Hagenaars. De finale van de BeNe League werd gehaald, evenals een tweede plaats in de Final Four. Zelfs na het missen van spelers als Johan Rurup, Luke Zwartbol en Johnny Ebregt kwam Den Haag goed voor de dag. In de halve finale wist Hijs Hokij na twee duels (4-3/2-5)  het Belgische Herentals te verslaan. In de finale moest Hijs hun meerdere erkennen in de UNIS Flyers uit Heerenveen na vijf fantastische ijshockeyduels.

Aangetrokken/Vertrokken: In de zomer liggen de competities dan wel stil, achter de schermen blijft het bestuur altijd bezig. Zo zijn er deze maanden diverse spelers vertrokken bij de Haagse ijshockeyclub. Verdediger Johnny Ebregt en Johan Rurup zullen om uiteenlopende redenen niet meer op het ijs in De Uithof te bewonderen zijn. Luke Zwartbol heeft ondertussen de overstap gemaakt naar de Zoetermeer Panters. Daarnaast heeft Den Haag ook versterkingen gehaald. Zo gaat de 26-jarige verdediger Jurryt Smid aan de slag bij Hijs Hokij waar hij al eerder voor uit kwam. Ook de Slowaak Oliver Pataky komt naar de Haagse ijshockeyclub. De 20-jarige aanvaller komt over van HK Dukla Trencin waar hij 6 jaar voor uitkwam. De wellicht grootste verrassing kwam echter uit Amsterdam: na 22 jaar verliet Donny van Musscher Amstel Tigers om het shirt van HIJS aan te trekken.

 

Vooruitblik: De Hagenaars zijn het aan hun stand verplicht om minimaal de Play-Offs te halen. Coach Chris Eimers heeft een prima ploeg die meedoet in de race voor een prijs. Koning van de assist Jeffrey Melissant (42 assists) en topscoorder Raymond van der Schuit (31 goals) hebben bijgetekend en zullen het team naar een hoger niveau moeten tillen. Hijs gaat dus volle bak voor de playoffs en een prijs lijkt daarom ook een questie van tijd. Of dat dit seizoen al zal zijn moet blijken, maar Den Haag heeft de ambities in ieder geval uitgesproken.

Keep an eye on: Topscorer Raymond van der Schuit zal zich dit seizoen ook weer van zijn beste kant willen laten zien. Ook ben ik benieuwd naar Oliver Pataky, want de 20-jarige aanvaller speelt in het nationale U20 team van Slowakije, Daar word je niet zomaar voor geselecteerd. Daarnaast kijken we uit naar de terugkeer van Jurryt Smid. In het seizoen van 2015-2016 was hij in 20 wedstrijden goed voor 15 goals en 16 assist voor de Zoetermeer Panters.

Voorspelling: Hijs Hokij Den Haag zal uiteraard weer mee gaan doen aan de play-offs van de BeNe League. Ze beschikken over een uitstekende ploeg, er zijn versterkingen gehaald en de vertrouwde gezichten blijven. Mijn verwachting is dat Hijs Hokij dit jaar weer de finale gaat halen. De UNIS Flyers gelden als topfavoriet, maar Den Haag zal revanche willen!

Previous Sprong met Penguins prospects onderuit tegen Boston
Next Trappers onderuit tegen Bad Nauheim