Sprong met Penguins prospects onderuit tegen Boston


De prospects van Pittsburgh Penguins hebben gisteren hun eerste duel verloren tijdens de Prospect Challenge. In Buffalo werd met 3-2 verloren, na overtime van Boston Bruins. Daniel Sprong kwam niet tot scoren of een assist in het duel.

1st LINE

De Nederlander speelde samen met Zach-Aston Reese en Adam Johnson in de eerste lijn van de aanval. Ondanks dat alle ogen op deze lijn waren gericht, kwamen de goals van de mannen van de vierde lijn. Jordy Bellerive en Sam Miletic zorgden voor een 2-0 voorsprong na de eerste periode voor Pittsburgh.

Comeback win

Waar iedereen verwachtte dat de Pens het karwei af zouden maken, was dat niet het geval. De jongelingen van de Bruins rechtten de rug. Waar Pittsburgh de betere partij was in periode 1, waren de rollen nu omgedraaid. De Pens kwamen er nagenoeg niet meer aan te pas, en Boston kwam terecht terug tot 2-1 via Jack Studnicka.

Boston kwam langszij in het derde bedrijf via Jakob Forsbacka Karlsson. In de extra tijd kroonde Jesse Gabrielle zich tot matchwinner door de comeback win compleet te maken en de Pens met een 3-2 nederlaag de kleedkamers in te sturen.

Sprong

Coach Clark Donatelli was niet ontevreden over het spel van zijn first line, en Sprong in het bijzonder. ,,Ik wilde Reese, Johnson en Sprong samen in één lijn hebben omdat ze alle drie kunnen scoren. Hun eerste shift was een voorteken van hoe goed die jongens kunnen worden.”

Na de reguliere speeltijd had de 20-jarige Amsterdammers de winnende treffer op de stick in overtime, maar hij schoot over. ,,Ik dacht dat hij het duel ging beslissen bij die kans. Ondanks dat hij miste, is het duidelijk dat Sprong een speler is die de puck op het doel schiet en kansen creëert. Dat is een kwaliteit.” aldus Donatelli over het spel van de Nederlander, die in de training voor het toernooi met Sidney Crosby trainde.

New Jersey Devils

Vanavond is New Jersey Devils de volgende tegenstander van Sprong en de zijnen. De Devils verloren ook hun eerste duel, ook na overtime, met 4-3 van Buffalo Sabres. Het duel wordt live gestreamd vanaf de site van Pittsburgh Penguins

Previous Horvat (Vancouver) en Bennett (Calgary) tekenen bij
Next BeNe League Preview: Hijs Hokij Den Haag