Horvat (Vancouver) en Bennett (Calgary) tekenen bij


Vancouver Canucks en Calgary Flames hebben hun talentvolle centre weer terug. Bo Horvat heeft bijgetekend bij zijn Canucks en Sam Bennett kan zich weer klaar gaan maken voor het trainingskamp met de Flames.

Horvat heeft voor zes jaar bijgetekend in Vancouver. Per jaar gaat hij $5,5 miljoen verdienen. De 22-jarige centre is over 231 wedstrijden in de NHL al goed geweest voor 49 goals en 117 punten. Vorig seizoen leidde hij de club in goals (20), assists (32) en punten (52). Horvat werd in de 2013 NHL Draft als negende gekozen door de Canucks. Vancouver ontving die selectie van New Jersey Devils in ruil voor keeper Corey Schneider. Gedurende de rebuild van de Canucks zal om Horvat gebouwd worden.

Sam Bennett verlengde zijn contract voor twee jaar in Calgary. Hij zal per seizoen $1,95 miljoen ontvangen. Bennett werd in 2014 als vierde overall gekozen door de Flames; de hoogste selectie in de clubhistorie. De centre heeft nog wel wat te bewijzen, want over 159 wedstrijden was hij goed voor slechts 31 goals en 62 punten. Met dit nieuwe contract mag de uit Holland Landing, Ontario afkomstige speler zich bewijzen.

Pastrnak nog contractloos
Ondertussen is Boston Bruins nog steeds bezig om zijn rijzende ster onder contract te krijgen. Aanvaller David Pastrnak vond vorig seizoen 34 keer het net en voegde daar 36 assists aan toe en zoekt nu naar een lang contract, met een goed salaris. De $8,5 miljoen die Oilers-aanvaller Leon Draisaitl gaat verdienen maakt de Tsjech gretiger voor een grote deal. Bruins GM Don Sweeney is nog niet bereid om Pastrnak dat geld te geven. Hij hoopt dat Pastrnak bereid is om minder geld te ontvangen dan de $6,125 miljoen die topscorer Brad Marchand per seizoen ontvangt.

Previous Time Out: Maurice van der Schuit
Next Sprong met Penguins prospects onderuit tegen Boston