Oefenduels BeNe League teams dit weekend


Oefenduels Header Face Off
Foto: Robert Bos

Dit weekend komen er diverse teams uit de BeNe League in actie tijdens oefenwedstrijden. De ploegen zijn vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een overzicht waar er gespeeld wordt.

Zaterdag 9 september

Vanavond om 20:00 uur komt HIJS Hokij Den Haag voor het eerst in actie in wedstrijdvorm. De ploeg ontvangt op de eigen Uithof de Duitse brigade van Neusser EV. De gasten uit Duitsland spelen in de Regionalliga West. Donny van Musscher maakt zijn debuut bij HIJS, na 22 jaar in Amsterdam te hebben gespeeld.

Zondag 10 september

Op de zondag is er keuze genoeg om een wedstrijdje te gaan kijken. Het ene duel is wellicht wat verder van huis dan het andere, maar leuk wordt het zeker. Er komen zes teams uit de BeNe League in actie, om fris aan de start te komen van het seizoen.

Tilburg Trappers Toekomstteam oefent om 17:15 uur op Stappegoor tegen Nederland U20. De jongelingen uit Tilburg hebben aardig wat nieuwe gezichten binnen de ploeg. Benieuwd hoe dat uitpakt, in eerste instantie tegen U20.

Om 18:00 uur staat Antwerp Phantoms op het ijs tegen het Duitse Ratinger Ice Aliens ’97, een ploeg uit de Regionalliga West. Antwerp had gisteren nog een try-out voor het BeNe League team. Voor de liefhebbers: Ratingen ligt tussen Duisburg en Düsseldorf in.

Laco Eaters of zoals wij klassiek zeggen, Smoke Eaters Geleen ontvangt om 19:00 uur de Belgische brigade van Luik Bulldogs. Saillant detail: Lars Engwegen keerg voor het eerst terug in Geleen, na zijn overstap naar de Bulldogs in Luik.

Red Eagles Den Bosch oefent om 20:15 uur in het eigen Sportiom tegen het vernieuwde Amsterdam Tigers Eagles trok zich terug uit het bekerseizoen, terwijl de Amsterdammers ook wat key players verloren.

Previous Trappers onderuit tegen Bad Nauheim
Next BeNe League Preview: Ahoud Devils Nijmegen