BeNe League Preview: Antwerp Phantoms


Antwerp Phantoms ijshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Reginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Antwerp Phantoms.

Afgelopen seizoen: Antwerp Phantoms, spelend in Deurne zagen we vorig seizoen niet terug in de knockout ronde van de BeNe League. De Belgen eindigden op een zesde plaats in groep A en bleef daarmee ruim verstoken van een kwartfinaleplek. De voornaamste reden daarvan zat in het defensieve deel; aanvallend legde ploeg 79 goals in het net, maar achterin was het met 107 tegentreffers de zwakste broeder van de groep. Ook zat het niet altijd mee, zoals tegen het toekomstteam van Tilburg Trappers

Aangetrokken/Vertrokken: Tot op heden gebeurde er erg weinig bij de Phantoms vanuit de transfermarkt. Met Tim Vos en Marek Ziarny zijn wel 2 routiniers weg. Tim Vos heeft, na zo’n 30 jaar hockey op niveau (o.a. bij Tilburg, Geleen en Herentals) en 19 WK-deelnames voor Team Belgium zijn spelersloopbaan afgesloten. Hij kan zich nu volledig focussen op zijn job als bondscoach van het Belgisch Dames-team.

Marek Ziarny, 37 ondertussen en vorig BeNe League seizoen nog goed voor 9 goals en 21 assists, verhuist naar het ambitieuze Sharks Mechelen van coach (en landgenoot) Branislav Remen. De nieuwe coach heet Buck Rombouts, die voorheen met HYC Herentals de titel greep in de BeNe League.

Vooruitblik: Phantoms heeft sinds dit seizoen een samenwerking lopen met SportsCoach1ng Hockey. Hierin krijgen de spelers heel specifieke training gericht op het ijshockey. Het gaat ongetwijfeld bijdragen aan de verbetering van de individuele spelers, maar dat is natuurlijk nog niet genoeg.

De ploeg moet -vooral achterin- een stap gaan maken, wil het een rol van betekenis kunnen gaan spelen, of in ieder geval de kwartfinale halen. Antwerpen heeft echter een mooi productieve voorhoede die allemaal zijn gebleven, dus er is zeker wat te beleven bij Phantoms.

Keep an eye on: Het aanvalstrio Lukasz Bartak, Kevin De Winter en Ben van den Bogaert. Snelle winger Bartak was vorig seizoen goed voor 31 goals en 17 assists, De Winter tekende voor acht goals en 19 assists, terwijl de Belgisch international van den Bogaert zeven goals en 4 assists in de boeken liet schrijven. Als je 46 goals en 57 assists kunt behouden voor je ploeg is dat zeker een wapen om rekening mee te houden.

Voorspelling: Phantoms is een ploeg die komend seizoen de kwartfinale zou moeten kunnen halen. Nee, favoriet zijn ze wellicht niet, maar een verbetering ten opzichte van vorig seizoen dat moet zeker mogelijk zijn. Als de defensie constanter wordt en de aanval op hetzelfde -wellicht beter- niveau blijft, dan moet plaatsing bij de laatste acht mogelijk zijn in het Antwerpse.

Previous 4-on-4: Jagr, IJshockey Nederland, Winterspelen en talenten
Next Ron Berteling 60 jaar; zaterdag Ron60 duel