Open Dag Tilburg Trappers groot succes


De jaarlijkse Open Dag bij Tilburg Trappers was een groot succes. De tweevoudig Oberliga kampioen presenteerde zich voor het eerst voor het eigen publiek op Stappegoor.

Nieuwe captain

Ook werd bekend gemaakt dat Ivy van den Heuvel de rol van captain toegewezen heeft gekregen, na het (tamelijk onverwacht) afzwaaien van Diederick Hagemeijer. Mickey Bastings en Jordy van Oorschot zullen als alternate captains optreden.

De kersverse captain bij de nieuwe teambus van Trappers

Kennismaken met de sport

De open dag begon om 12:00 uur. Het middagprogramma bestond vooral uit ontspannen schaatsen en kennismaken met ijshockey voor het hele gezin.

Er was een ijshockeyclinic voor kinderen tot 9 jaar oud, waarin de basiselementen en het plezier in het ijshockey centraal stonden. De spelers van de Oberliga ploeg keken streng, doch rechtvaardig toe op de toekomstige selectie van Trappers.

Jeugdwedstrijdjes

Later in de middag kwam het wedstrijdelement wat meer op het programma, en speelden diverse jeugdteams van Trappers een paar lekkere wedstrijdjes op Stappegoor.

De U8 van Tilburg Trappers tijdens hun oefenduel

De hoofdmacht tegen Moskitos Essen

De hoofdschotel van het menu kwam vanaf 17:00 uur aan bod. De Oberliga ploeg van Trappers kwam voor het eerst, na een pittige voorbereiding, het ijs op voor eigen publiek.

Nadat de selectie warm onthaald werd door de ruim 2000 toeschouwers, barstte het eerste pre-season duel van Trappers los. Tegenstander van dienst: Moskitos Essen, de ploeg die door Tilburg met 3-1 aan de kant gezet werd in de halve finale playoffs afgelopen seizoen.

Brock Montgomery, de nieuwe import van Trappers liet zich direct gelden. Na het uitdelen van een rechtse directe, kon hij zes minuten gaan zitten. Ook een andere nieuweling, Nardo Nagtzaam, wist zich te onderscheiden door de 2-1 te maken. Tilburg won het oefenduel met 4-2; naast Nagtzaam troffen Mitch Bruijsten, Max Hermens en Danny Stampher doel.

Veel nieuwe leden Fanatics

John Maes, voorzitter van supportersvereniging Tilburg Trappers Fanatics toonde zich ontzettende tevreden. ,,Het was een prachtige dag voor iedereen. Voor de kinderen was er heel veel te doen, de clinic was prachtig, en we hebben heel veel nieuwe mensen gezien op Stappegoor vandaag.” aldus Maes

,,Je ziet dat ijshockey écht leeft in Tilburg en omgeving. Natuurlijk spelen de twee Oberligatitels daarin een rol, maar wij gaan nu richting de 1000 leden bij onze supportersvereniging.”

Maes vervolgt: ,,Vroeger speelden we voor nog geen 1000 man! Het is daarnaast natuurlijk prachtig als het eerste oefenduel ramvol zit op de tribunes. Goed voor ons, goed voor de sport, goed voor iedereen. Ja, je kunt gerust zeggen dat deze open dag een groot succes was!”

Previous 16-jarige Wesley Zoutman naar Canada
Next Column: IJshockey leeft; wakker worden!