Interview: Oranje international Jasper Kick


Als je op dit WK niet écht top bent, dan worden fouten genadeloos afgestraft. Maar wij blijven in deze divisie en knikkeren Estland eruit” – Jasper Kick

Jasper Kick vond tijdens het WK Division 1B in Belfast een momentje tijd om Ed Versteeve te woord te staan. Kick vertelt over zijn jeugd, HIJS Hokij Den Haag, de finales van het BeNe League seizoen, Tilburg Trappers en natuurlijk Oranje.

Jeugd en HIJS Hokij

,,Ik groeide op in Rijswijk en ging ooit eens mee met een klasgenootje naar het ijshockey. Ik was zes jaar geloof ik en dat beviel mij eigenljik wel, want ik werd er steeds beter in. Als jongetje in de Haagse regio ging je dan bij HIJS spelen. Ik speel al sinds mijn 18e jaar in de selectie bij HIJS, nog in de tijd dat de twee teams (HIJS en Hokij) gescheiden van elkaar waren. Ik heb twee uitstapjes gemaakt, naar Zoetermeer en Dordrecht, maar HIJS is gewoon écht mijn kluppie”

Verloren finales

HIJS verloor dit seizoen twee finales van UNIS Flyers Heerenveen. Het Final Four weekend en de finale om de titel in de BeNe League. ,,Heerenveen heeft op dit moment gewoon de betere spelers binnen de Nederlandse competitie. Dat wil trouwens niet zeggen dat zij dan automatisch ook het beste team hebben, want dat zit in mijn beleving toch echt anders in elkaar. We kunnen bij HIJS trots zijn op wat we neergezet hebben. Dat doen we met gasten die elkaar al jaren kennen en ook echt voor elkaar door het vuur gaan. Die teamspirit heeft ons ver gebracht.” zegt Kick.

Tilburg

Natuurlijk wordt er veel gesproken over het missen van de spelers van Tilburg Trappers, maar Kick kijkt totaal niet jaloers naar wat er in Tilburg gebeurt. De forward juicht het alleen maar toe: ,,Goed voor de jeugd. Die kijken tegen die spelers op, komen op ijshockey en je kunt klasjes gaan vullen. De structuur, de professionaliteit; in alles is Trappers een voorbeeld, zoals iedere club het zou moeten doen. Alleen sommige clubs hebben daar simpelweg de mensen niet voor en dan wordt het echt lastig. Vijf jaar geleden hebben teams als Dordrecht, Zoetermeer en Geleen het stuk voor stuk heel moeilijk gehad om het hoofd boven water te houden.”

Oranje

De 32-jarige Rijswijker is aan zijn tweede WK bezig. ,,De eerste drie duels moesten we top zijn om ook maar iets van een resultaat neer te zetten. Je ziet dat fouten hier op dit niveau genadeloos afgestraft worden. Toch hebben we twee goede periodes gespeeld tegen Kroatië, dat neem je dan mee naar Groot-Brittanië morgen. Zaterdag; dan gaat het erom tegen de Esten, maar die hebben ook een paar klasbakken in huis. Maar noem het Haagse bluf of iets anders: ik ben ervan overtuigd dat we in deze divisie blijven en Estland eruit knikkeren!”

Previous Donny van Musscher van Tijgers naar HIJS
Next Interview: Dames bondscoach Joep Franke