Top van de BeNe League wint haar duels

Kempahen HIJS Hokij Den Haag Face-Off

Vijf duels maar liefst op de zaterdagavond, waarbij de complete top van de ranglijst in actie kwam. Daarnaast was er aandacht voor de Teddy Toss in Zoetermeer, met een prachtige opbrengst.

EINDHOVEN KEMPHANEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG 1-4

Koploper HIJS Hokij Den Haag reisde af naar Eindhoven Kemphanen. Op papier een topper, maar in de werkelijkheid lag dat wat anders vanwege de schorsingen in Brabant. Kemphanen had daar maling aan, en nam na zes minuten spelen brutaal de leiding via Kayo van Zoest. Den Haag had moeite met het spel van de thuisploeg, maar zag Jeffrey Melissant -de laatste tijd goed op dreef voor HIJS- de ploegen in evenwicht brengen.

In het restant van het duel bleef Eindhoven prima meeschaatsen, sterker nog het deed zich zelf bij tijd en wijlen tekort. Viktor Gibbs Sjodin zette Den Haag halverwege het duel op voorsprong, waarna Oliver Pataky en opnieuw Viktor Gibss Sjodin het duel op 1-4 lieten eindigen. Een duel waar mogelijk iets meer in zat vanuit Kemphanen perspectief, maar de punten mee gingen naar de Hofstad.

CHIEFS LEUVEN  – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-8

Onder het toeziend oog van veel meegereisde Flyers supporters ging Heerenveen op bezoek bij Chiefs Leuven. Adam Bezak scoorde al heel vroeg de openingstreffer voor de bezoekers, maar die flitsende start kreeg geen vervolg. Leuven bood prima partij en zag dat beloond worden met de gelijkmaker van Marco Piro.

Chiefs Leuven Unis Flyers Heerenveen Face-Off

In het middenstuk ontbrandde het duel. Yan Turcotte en Ronald Wurm brachten de marge op twee voor de Flyers, waarna Alec James, Marco Postma en Mickey Evers binnen een minuut de stand op 3-4 zetten. Adam Bezak en Kevin Nijland brachten de ‘vorentsheidung’ door de ploegen met 3-6 de kleedkamers in te sturen. In het slotdeel controleerden de bezoekers het duel, en liep het via Yan Turcotte en Kenny Welles uit naar een klinkende 8-3 zege.

ZOETERMEER PANTERS – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 4-5

Een duel met een bijzonder karakter; Nummer drie AHOUD Devils kwam op bezoek in de Silverdome bij Zoetermeer Panters. De avond stond niet alleen in het teken van de strijd, maar ook vanwege de Teddy Toss die voor het goede doel georganiseerd werd. Bij Zoetermeer keerde Mitchell Riedijk terug in de ploeg, en kreeg broer Kevin Riedijk de start in goal.

Na amper een minuut was het al raak voor de thuisploeg via Joy Turpijn. Daarna volgde een golf van teddyberen op het ijs.

Zoetermeer verloor de controle over de wedstrijd, en zag Nijmegen niet alleen langszij komen, maar vroeg in de tweede periode ook een verdiende voorsprong pakken. Het duel was niet altijd goed maar wel spannend, en ‘vanuit het niets’ kwam Panters op gelijke hoogte via Valentijn Scheffe. Niet veel later knalde de in de line-up teruggekeerde Scott van den Elskamp de 3-2 binnen en leek AHOUD het kwijt. Vlak voor de pauze trof Nijmegen doel, waarmee met 3-3 de kleedkamers opgezocht werden.

Zoetermeer Panters AHOUD Devils Nijmegen

In het slotstuk was het duel wat meer in evenwicht, maar opnieuw Aivaras Bendzius trof doel namens de gasten. Het duel bleef lang op een marge van één, want de bezoekers verzuimden het duel te beslissen. Het kreeg daar ruim twee minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd.

Op de power play knalde Cas Staps de gelijkmaker tegen de touwen. Wie dacht dat overtime volgde, kwam bedrogen uit. Met zijn derde treffer strafte Aivaras Bendzius geklungel in de defensie keihard af, en gingen de punten mee de bus in naar Nijmegen.

ANTWERP PHANTOMS – ERA RENOMAR HYC 2-4

Een Belgisch onderonsje in Deurne waar Antwerp Phantoms de mannen van ERA Renomar HYC ontving. Een voorbode van de halve finales in de Belgische Beker. De eerste periode werd gekenmerkt door de goalies die lang hun doelen schoon hielden, tot Chad Brears de score opende vlak voor de thee. Kevin de Winter bracht de ploegen vroeg in het middenstuk op gelijke hoogte, waarna Ben Vercammen de voorsprong voor HYC weer herstelde.

De derde periode was vier minuten onderweg toen opnieuw Kevin de Winter Antwerp weer op gelijke hoogte bracht. In de slotfase van de wedstrijd sloeg Herentals toe; wederom Ben Vercammen en Jenne van der Velde zorgden voor vreugde in het HYC kamp door de eindstand op 2-4 te bepalen.

AMSTERDAM TIGERS – LACO EATERS GELEEN 2-6

Tigers kreeg vrijdagavond een pak slaag van HIJS, en moest zich zien te herstellen tegen Laco Eaters Geleen. De conclusie: na 30 minuten ijshockey leek een nieuwe afstraffing in de maak. Geleen zat toen al op rozen met een 6-0 voorsprong op zak. De thuisploeg zette via John Versteeg en Calvin Pohlmann een draaglijker eindstand van 2-6 op de borden, maar zag de Limburgers met de zege aan de haal gaan. Nul punten voor Tigers dit speelweekend, die zichzelf geen goede dienst bewezen in de strijd om de playoff plaatsen.