Mijlpaal Roberto Luongo, zege Penguins in burenruzie tegen Flyers


Face-Off NHL Recaps

Vannacht werden er vijf duels gespeeld in de NHL, waarin Florida Panthers goalie Roberto Luongo een mijlpaal bereikte, en Pittsburgh de rivalry won van buurman Philadelphia. Marko Bok en Jonathan van Osta steken hun licht voor jou op.

New Jersey Devils – Florida Panthers 2-3


De Devils leden een onnodige nederlaag tegen de Panthers, waar Roberto Luongo zijn 200ste zege boekte voor Florida. De Panthers waren twee periodes de onderliggende partij, maar via een uitstekende short handed goal kwamen ze wel met 0-1 voor. New Jersey leek via een goal van Nico Hischier orde op zaken te stellen, maar een mooie breakaway van Vincent Trocheck (Florida) en een lucky goal vanĀ Jesper Bratt zorgde voor een 2-2 tussenstand. De winnende goal viel uit een rebound, Jared McCann kon niet veel anders dan uit een redelijk onmogelijke hoek schieten en kreeg zowaar de rebound precies op z’n stick: 2-3 Florida.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 5-4 OT


Pittsburgh won in een vermakelijke burenruzie, na overtime, met 5-4 van Philadelphia. De Penguins verloren echter wel goalie Matt Murray met een op het oog zware blessure. Voor de Flyers was het de achtste nederlaag op rij (0-3-5) en ook vannacht gaven ze wederom een voorsprong uit handen. De wedstrijd kwam pas laat op gang, de Flyers namen een 1-2 voorsprong, waarna Murray uitviel na een botsing.

Tristan Jarry viel goed in, maar kreeg nog wel de 1-3 om de oren. In de derde periode waren de Penguins heer en meester, het stond snel 3-3, en het wachten was op de 4-3. Die viel wel, maar dan voor de Flyers, Michael Raffl scoorde na een mooie steal. Zonder keeper maakten de Penguins de wedstrijd toch nog gelijk, via Jake Guentzel, waarna Sidney Crosby de winnende maakte in overtime.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3-1


Het duurde slechts acht minuten en de Canadiens hadden al twee goals op het scorebord staan. Na op deze wijze wakker geschud te zijn, kwamen de Blue Jackets wel snel terug in de aanval. Echter kregen zij de puck niet voorbij Carey Price, die gedurende de wedstrijd 37 saves maakte. In de derde periode besloot Andrew Shaw de wedstrijd met een empty netter. De Canadiens hebben hiermee de winning streak van zes duels van de Blue Jackets gebroken.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 7-2


Met een voorsprong van twee doelpunten voor Minnesota leek de wedstrijd na vijftien minuten in de eerste periode al beslist. Niets was minder waar: de Jets scoorden zeven goals op rij voor een overtuigende winst op de bezoekers. Blake Wheeler, Mark Scheifele en Kyle Connor hadden allen een goal en twee assists voor de goed presterende Jets.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 7-3


Deze overtuigende winst voor de Blackhawks betekende voor de Anaheim Ducks een losing streak van inmiddels vier wedstrijden. Chicago wist het grootste deel van de wedstrijd veel druk te houden op de Ducks, en kregen daardoor veel kansen. Chicago rookie Alex DeBrincat scoorde in deze wedstrijd zijn eerste NHL hattrick, die zijn ploeg de tweede zege op rij zag boeken.

Previous Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche) vier duels geschorst
Next 4-on-4: Tampa Bay, CHL, Bene League arbitrage en uitblinkende rookies