Edmonton trekt stand gelijk tegen Vegas, Toronto wint in Florida

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 24 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Edmonton Oilers de stand weer gelijk brachten tegen Vegas Golden Knights. Alleen bij Golden Knight Alex Pietrangelo sloegen de stoppen door in de laatste minuut.

Toronto Maple Leafs hielden hun hoop levend door game vier te winnen van Florida Panthers.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 1-2 (stand in de series 3-1 FLA)

Mede dankzij Leafs goalie Joseph Woll die elf reguliere wedstrijden speelde afgelopen seizoen. Won Toronto van Florida. Hij maakte 24 saves tijdens zijn play-off debuut. Er was al wat gemor dat de vier “grote” Leafs speler niet thuis gaven in de eerste drie wedstrijden tegen Florida. Dat deden ze nu wel. De 1-0 werd gescoord door William Nylander op de powerplay. Mitchell Marner zorgde voor de 2-0 na vijftig minuten. Sam Reinhart scoorde de aansluitingstreffer twee minuten later. En het duel eindigde in de laatste minuut met 32 strafminuten.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 4-1 (stand in de series 2-2)

De Oilers knalde uit de startblokken. Binnen tien minuten was het al 2-0 voor Edmonton. Nick Bjugstad met een wrap around en Evan Bouchard op de powerplay (dit keer lukte het al snel niet om uit de penaltybox te blijven voor de Knights) scoorden. Mattias Ekholm zette in de veertiende minuut de 3-0 op het scorebord. Ook in de tweede periode was het spelbeeld hetzelfde alleen dit keer was goalie Aiden Hill van Vegas wat alerter. Pas in minuut 35 kon Edmonton het overwicht in een goal uitdrukken. Ryan Nugent-Hopkins scoorde zijn eerste goal van de play-offs. In de derde periode wist ook Vegas op het scorebord te komen. Nicolas Roy zorgde voor de eretreffer van Vegas. Het duel ontspoorde daarna met enkele gemene overtredingen door de gefrustreerde? Golden Knights. In totaal werden er door de scheidsrechters in de laatste tien minuten 84 strafminuten uitgedeeld.