Brett Bulmer scoort hattrick, Tilburg verslaat Krefeld


Foto: Arie Leeuwesteijn

De Tilburg Trappers traden aan in Krefeld tegen de plaatselijke Krefelder EV 81. De Trappers traden aan zonder Max Hermens (tweede wedstrijd van zijn schorsing), Danny Stempher, Jordy van Oorschot, Delaney Hessels en Kevin Bruijsten allen geblesseerd.

LEES OOK: https://www.face-off.nl/2022/02/06/mechelen-verslaat-den-haag-in-overtime-12-goals-bij-panters-hyc/

Krefelder EV 81 – Tilburg Trappers 0-5

Zouden de Trappers wraak gaan nemen voor de 4-2 thuisnederlaag tegen Krefeld een aantal weken geleden? Na twintig minuten (geen penalty uitgedeeld) stond er 0-1 op het bord in Krefeld. Brett Bulmer kreeg een no look pass van Diego Hofland en versloeg Krefeld goalie Patrick Klein van dichtbij. Dat gebeurde halverwege de eerste periode. Daarna kreeg Krefeld nog eental mogelijkheden maar Ruud Leeuwesteijn liet zich niet passeren door de Duitsers. Ondanks een overwicht qua schoten in het voordeel van Krefeld 12-11.

Brett Bulmer Foto: Arie Leeuwesteijn

In de tweede periode was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams met wat mogelijkheden waarbij Krefeld ook nog op de powerplay mocht gaan na een straf van Kilian van Gorp voor tripping. De penalty kill was weer voldoende van de Tilburgers. In de laatste minuut profiteerde Brett Bulmer van een foute pass gegeven door Krefelder Julius Bauermeister. Hij kon vanuit de neutrale zone opstomen richting goal en hij haalde verwoestend uit en de puck sloeg in de winkelhaak binnen en liet de Duitse goalie kansloos. In deze periode hadden de Trappers het voordeel qua schoten op doel elf om zeven.

Hattrick Bulmer en shutout Leeuwesteijn

Al snel in de derde periode kreeg Krefeld weer een kans op de powerplay. Ties van Soest kon voor een cross check naar de bank. Ruud Leeuwesteijn hield Tilburg op de been met twee goede reddingen in een man minder situatie. Zeventien seconden nadat van Soest uit de strafbank kwam kon hij er weer terug naar toe. Dit keer voor tripping. Ook zijn tegenstander kon naar de bank, ook met een tripping penalty. In de daarop volgende 4-on-4 wist Bartek Bison via de five hole te scoren met een backhander.

Bartek Bison. Foto: Arie Leeuwesteijn

Brett Bulmer maakte zijn hattrick compleet door op assist van Reno de Hondt vanuit de rechterhoek tegendraads in de verre hoek binnen te schieten. Tilburg ging niet op het gemakje naar het eindsignaal maar gingen door met aanvallen. Jordy Verkiel kreeg de puck aan de blauwe lijn stoomde op naar het doel en kon de hoek uitzoeken. Dat was de 5-0 en dat bleek achteraf de eindstand.

Previous Mechelen verslaat Den Haag in overtime, 12 goals bij Panters-HYC
Next Leuven verslaat Mechelen, Heerenveen pakt volle winst in Herentals