Leuven verslaat Mechelen, Heerenveen pakt volle winst in Herentals

Op zondag de zesde februari werden er twee wedstrijden gespeeld in de Bene League. Leuven ontving Mechelen en Heerenveen ging op bezoek in Herentals.

Chiefs Leuven – Mechelen Golden Sharks 3-2 SO

Mechelen versloeg de dag ervoor nog de koploper Den Haag in overtime, maar een dag later verloren ze van de nummer laatst door shootouts. Ook dat is ijshockey. Dries Blockx zette de Chiefs binnen een dikke vier minuten op voorsprong. In de tweede periode wist Mechelen gelijk te maken via Marek Ziarny die de 1-1 wist binnen te schieten op de powerplay. Maar Leuven antwoordde al snel. Halverwege de wedstrijd maakte Mickey Evers op assist van Gregor James de 2-1. Aan het begin van de derde periode was het Stef Vermeulen die de Golden Sharks weer naar de gelijkmaker schoot. Beide goalies hielden daarna hun goal schoon tot en met de overtime. Al zou Chiefs goalie Wouter Peeters de winnaar worden in de shootouts want voor Leuven scoorde Dean Thurura de game winning shootout.

#10 Dean Thurura

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 3-6

Met overwinning op een rij tegen de top drie klopt Heerenveen op de deur om binnen te komen bij diezelfde top drie. In de veertiende speelminuut scoorde Eef Gerritssen de 0-1. Ondanks dat HYC een halve minuut 5-on-3 kon spelen en daarna nog anderhalve minuut met een man meer wisten ze niet de gelijkmaker te scoren in de eerste periode. De wedstrijd werd door Herentals eigenlijk verloren in de tweede periode toen Heerenveen er nog vier goals bij binnen schoot.

Het werd al snel in de tweede periode 0-2 door Jasper Nordemann en kort daarna maakte Herentals de aansluitingstreffer op de powerplay. Pipo Limnell kon naar de strafbank voor tripping en Jacques de Ceuster zorgde voor de 1-2. Maar ook dat was van korte duur omdat twaalf seconden later Eef Gerritssen zijn tweede van de avond maakte. Iets later ging Jef van den Bosch voor HYC de sin bin in voor tripping. Daarvan profiteerde Roope Nikkila die de 1-4 binnen prikte. En het was nog niet gedaan voor de Vlaamse thuisclub want 34 seconden voordat de toeter zou gaan voor de tweede break was het Trevor Hunt met de 1-5.

Geen comeback Herentals

Twee powerplay goals door Nick Verschuren en Ethan Skinner maakte het nog even spannend in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Maar het slotakkoord kwam van de Friezen die Jasper Nordemann zijn tweede goal zagen scoren in minuut 58 en daarmee de eindstand bepaalde op 3-6.

#7 Jasper Nordemann Foto: Kurt Tops