Daniel Sprong scoort bij winst Capitals, Florida en Edmonton koploper


Face-Off IJshockey NHL

Dag tien van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Capitals tegen de Devils waarbij Daniel Sprong scoorde en een assist gaf. Florida en Edmonton zijn de enigen die vier wedstrijden hebben gespeeld en allebei nog niet verloren hebben. Montreal daarentegen, de finalist van vorig seizoen,  is het enige team wat nog geen punt heeft behaald en hebben inmiddels al vijf keer op een rij heeft verloren.  Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Flyers verslaan Bruins

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 1-4

Montreal wilde voor Jesperi Kotkaniemi niet de offer sheet van Carolina matchen. Kotkaniemi scoorde dus tegen zijn oude club en bezorgde daarmee Montreal alweer de vijfde nederlaag. Sebastian Aho scoorde twee keer voor de Canes.

Ottawa Senators – San Jose Sharks 1-2

San Jose Sharks zijn na drie wedstrijden ook nog steeds ongeslagen. Nu moesten de Senators eraan geloven. Sharks goalie James Reimer stopte 30 van de 31 schoten.

Detroit Red Wings – Calgary Flames 0-3

De eerste overwinning van de Flames kwam tot stand door een shutout voor goalie Jacob Markstrom die 33 saves maakte. Elias Lindholm scoorde in alle drie de wedstrijden van de Flames.

Florida Panthers – Colorado Avalanche 4-1

Florida goalie Sergei Bobrovsky behaalde zijn driehonderste overwinning. En de Panthers bereikten daarmee ook de beste start ooit met vier overwinningen op een rij.

New Jersey Devils – Washington Capitals 1-4

Daniel Sprong werd zelfs first star of the game. Met zijn goal en assist. Washington bezorgde de Devils hun eerste nederlaag.


Columbus Blue Jackets – New York Islanders 3-2 OT

Patrik Laine scoorde de overtime winner, Oliver Bjorkstrand gaf drie assists en Cole Sillinger de first round pick van Columbus scoorde zijn eerste NHL-goal.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 1-4

Chicago bleef ook na deze wedstrijd zonder winst. De Blackhawks hebben een punt uit een overtime verlies. Canucks goalie Thatcher Demko was goed voor 29 saves.

Nashville Predators – New York Rangers 1-3

Ook bij de Predators een eerste NHL-goal. Deze was voor Philip Tomasino een 2019 first round pick. Hij moest het echter afleggen tegen de Rangers first overall pick 2020 Alexis Lafreniere die de game winning goal wist te maken in minuut 51.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 5-1

De Winnipeg Jets kunnen hun eerste streepje zetten in de win kolom. Zij versloegen de Ducks mede dankzij 38 saves van Connor Hellebuyck.

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 1-5

Connor McDavid scoorde zijn tweehonderdste NHL-goal. Staat meteen weer bovenaan in het puntenklassement met elf punten en is de topscoorder met zes goals. Dysin Mayo wist tussendoor in zijn eerste wedstrijd zijn eerste goal te scoren. De 2014 fifth round dertiende pick verdediger wist Oilers goalie Mikko Koskinen hoog te passeren aan de blocker side.

Previous Flyers verslaan Bruins, Blues houden 100% score
Next Tilburg boekt ruime overwinning op Essen