Capitals verslaan Avalanche, Daniel Sprong nog puntloos


Face-Off IJshockey NHL

Dag acht van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Capitals tegen Avalanche waarbij Daniel Sprong puntloos bleef op twaalf minuten ijstijd. Hij had twee schoten op doel. Florida versloeg de buurman Tampa met ruime cijfers en Montreal leed inmiddels hun vierde nederlaag op een rij. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Seattle Kraken gekraakt door Philadelphia

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 5-2

Kyle Okposo en Zemgus Girgensons hadden ieder een assist en een goal en zorgde mede daardoor dat de Sabres na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen zijn.

Montreal Canadiens – San Jose Sharks 0-5

De Zweedse rookie Jonathan Dahlen wist in zijn tweede wedstrijd zijn eerste twee goals te scoren in de NHL. De Sharks bezorgde Montreal alweer de vierde nederlaag op een rij.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 4-1

Ook rookie Lucas Raymond van de Red Wings scoorde zijn eerste NHL-goals. Tevens gaf hij een assist en zorgde daarmee dat de Blue Jackets daarmee tegen hun eerste nederlaag op liepen.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 1-4

Ook in deze wedstrijd was een eerste NHL-goal te registreren. Dit keer voor de Finse aanvaller Anton Lundell. Florida goalie Spencer Knight heeft sinds zijn debuut in de NHL nog niet verloren en pakte met deze wedstrijd zijn inmiddels vijfde overwinning.

New Jersey Devils – Seattle Kraken 4-2

Eveneens wist in deze wedstrijd een rookie zijn eerste NHL-goal te scoren. Dawson Mercer scoorde de 1-0 voor de Devils. Center Jack Hughes kon na een hit geblesseerd naar de kleedkamer. Seattle verloor inmiddels de derde wedstrijd op een rij.

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 1-2 SO

In een gelijk opgaande wedstrijd moesten shootouts het verschil maken. De Stars deden dat net wat beter met de game winning shootout door Alexander Radulov.

Washington Capitals – Colorado Avalanche 6-3

In zijn eerste wedstrijd voor Colorado liep Nathan MacKinnon tegen een nederlaag op. In zijn twaalfhonderste wedstrijd voor de Capitals scoorde Alexander Ovechkin goal nummer 734.

Chicago Blackhawks – New York Islanders 1-4

Marc-Andre Fleury heeft geen goede start in Chicago. Terwijl Islanders goalie Ilya Sorokin met veertig saves er voor zorgde dat die hun eerste overwinning pakte, terwijl de Blackhawks pas een puntje pakte door een overtime verlies.

Nashville Predators – Los Angeles Kings 2-1

Ook Nashville wisten hun eerste overwinning te pakken. Twee goals in de derde periode waren voldoende om een 0-1 achterstand goed te maken. Matt Duchene en Tanner Jeannot zorde voor de eerste winst dit seizoen.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 6-5 OT

Na een 5-3 voorsprong voor Winnipeg scoorden de Wild drie unanswered goals waarbij de gelijkmaker en de game winner gescoord werden door Joel Eriksson Ek.

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 6-5

De Oilers wisten hun derde wedstrijd op rij te winnen ondanks dat de Ducks na twee periodes met 3-4. Het Dynamic duo Leon Draisaitl (2G, 2A) en Connor McDavid (1G, 2A) waren in totaal goed voor zeven punten. Oilers goalie Mike Smith moest geblesseerd het ijs verlaten na 31 minuten.

Previous Seattle gekraakt door Philadelphia, St. Louis scoort er zeven
Next Flyers verslaan Bruins, Blues houden 100% score