Lightning elektrocuteert Sharks, Bruins lijden eerste reguliere thuisnederlaag


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen avond en nacht in de NHL waarbij er tachtig keer gescoord werd. De Lightning overklaste San Jose, een heet potje tussen de Flyers en Senators met veel hits en vechtpartijen en de Maple Leafs herstellen zich door ruim te winnen op bezoek bij de Blues. De update door Cor Machielsen vind je hier.

Boston Bruins – Colorado Avalanche 1-4

Boston heeft de eerste thuisnederlaag te pakken in reguliere speeltijd. Colorado pakte hun zesde overwinning op een rij. Ian Cole wist zijn eerste van het seizoen te scoren voor de Avalanche en door een blessure van Philipp Grubauer moest Pavel Francouz al snel invallen in de goal van Colorado en wist hij alle zestien schoten te stoppen.

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 6-2

Het was de avond van Sebastian Aho die vijf punten scoorde en zich daarmee in het rijtje schaart met Connor McDavid en Brad Marchand die dat dit seizoen echter al twee keer deden. Aho scoorde drie goals en gaf twee assists en bezorgde daarmee de Wild hun eerste verlies in zes wedstrijden.

Calgary Flames – Los Angeles Kings 4-3

Na een 0-2 achterstand herstelde Calgary zich door vier unaswered goals te scoren. Milan Lucic en Dillon Dube scoorde ieder een keer en hadden een assist. Interim coach Geoff Ward is nog steeds ongeslagen met Calgary.

Dallas Stars – New York Islanders 3-1

Met een goal en een assist was Alexander Radulov de beste man aan de kant van de Stars. De losing streak eindigde daarmee met vier.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 3-5

Elf wedstrijden op een rij hebben de Red Wings nu verloren. Evgeni Malkin en Jake Guentzel scoorde ieder een keer en gaven twee assists. Daarmee pakte de Pens hun derde overwinning op een rij.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 4-1

Panthers goalie Sergei Bobrovsky kreeg zijn oude team op visite en hij wist 33 reddingen te maken. Dat zorgde ervoor dat Columbus nu vier keer op rij heeft verloren.

Nashville Predators – New Jersey Devils 6-4

De Russische rookie Yakov Trenin scoorde zijn eerste goal voor de Predators. De second round pick uit 2015 veranderde met zijn schaats een schot van richting en kon zo zijn eerste NHL-goal bijschrijven op zijn CV. P.K.Subban scoorde een -3 bij zijn terugkeer in Nashville. Ook onder coach Peter Laviolette wil het maar niet lukken met de Devils.

Philadelphia Flyers – Ottawa Senators 4-3

Iedere keer als Philadelphia een voorsprong pakte scoorde Ottawa de gelijkmaker. Tot in de 55ste minuut. Na de 3-3 van Anthony Duclair zette Scott Laughton elf seconden later Philadelphia weer op voorsprong met wat bleek de game winning goal.

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs 2-5

Blues goalie Jordan Binnington werd voor het eerst in St. Louis naar de kant gehaald nadat hij in de eerste periode vier goals incasseerde. Auston Matthews en Zach Hyman scoorde ieder twee goals voor de Leafs die nu in de laatste vijftien wedstrijden zes keer hebben gewonnen.

Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 7-1

De Lightning sloegen flitsend toe tegen de Sharks. Pas bij 5-0 kon San Jose wat terugdoen. Steven Stamkos en Tyler Johnson scoorde ieder twee keer. Alex Killorn prikte een goal binnen en had drie assists.

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 6-5 OT

Vancouver speelde in de ‘Flying V’ shirts uit 1982 toen ze de Stanley Cup finale haalde. Hoe vaak  de Canucks ook op voorsprong kwamen de Sabres kwamen iedere keer terug. Zelfs een 5-3 voorsprong in de derde periode werd teniet gedaan. Marcus Johansson scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker. In overtime konden de Canucks dan wel het echte verschil maken met een powerplay goal door J.T. Miller.

Previous Mechelen stunt tegen Geleen, Zoetermeer wint spektakelstuk
Next Belgian Blades winnen op WK overtuigend van Hongkong