Onnodig verlies voor Tilburg Trappers in Halle

Tilburg Trappers reisde woensdag af richting Halle waar onderweg nog een tussenstop in Nordhausen werd gemaakt. Eenmaal in Halle aangekomen konden de Tilburgers zich opmaken voor de voorlaatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen. In Halle speelde Tilburg Trappers tegen de plaatselijke Saale Bulls. Na 60 minuten spelen verloor Tilburg Trappers met 4-2 van Saale Bulls. Een onnodig verlies voor de Oberliga Nord Meister Graeme McTaggart praat jullie bij over wat er allemaal gebeurde in deze wedstrijd.

Warming-Up in Halle Foto: Rainer Van Raak

Achterstand.

Eind oktober speelde Tilburg Trappers ook in Halle. Daar stond het 0-2 voor de Trappers ondanks het beter spel van Saale Bulls. Vandaag keek Tilburg Trappers tegen zo’n achterstand aan. Na een dik kwartier spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg. De thuisploeg kwam net als de vorige ontmoeting in Halle, enorm sterk uit de startblokken. Ook vandaag leek Saale Bulls het initiatief te nemen. Begrijpelijk, gezien Saale Bulls nog op de ranglijst kan zakken. De 1-0 leek afgekeurd te worden omdat de goal uit het ijs werd gedrukt voordat de puck er dankzij de 34-jarige Canadees, Tyler Mosienko in ging. Mosienko werd door de Canadese Duitser, Nathan Burns in scoringspositie gebracht. Met nog minder dan vijf minuten te spelen, verdubbelde Marius Ströber de score naar 0-2 tijdens een man-meer situatie.

Aansluitingstreffer

Een dikke drie minuten voor het einde van de eerste periode vuurde Giovanni Vogelaar een kanonskogel af op de goalie van Halle. Brock Montgomery wist met een tip-in de puck achter de sterke goalie van Saale Bulls te schieten. De captain van de thuisploeg vroeg aan het arbitrale trio, de goal af te keuren maar kreeg nul op het rekest. Daardoor stond het na 20 minuten spelen gewoon 2-1.

Brock Montgomery in Halle tegen de Saale Bulls. Foto: Rainer Van Raak

Too Many Men

Na dik twee minuten spelen was het Jan Niklas Pietsch die genadeloos uithaalde waardoor Ian Meierdres de puck niet meer kon tegenhouden. Zo wist Saale Bulls de marge weer naar twee doelpunten te brengen. De 3-1 van Pietsch zorgde er voor dat de druk vanuit Saale Bulls op Tilburg Trappers minder werd. Daardoor kwam er wat meer balans in het spel en wist Tilburg Trappers zo nu en dan gevaarlijk te worden. Dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Helaas werd een hele goede kans vroegtijdig afgefloten omdat de Tilburgers met een mannetje te veel op het ijs stonden. Hierdoor moest Trappers wederom twee minuten lang de ondertal-situatie zien uit te spelen zonder tegendoelpunt. Tot twee keer toe lukte het de Brabanders bijna een shorthanded-goal te maken. Daardoor stond het na 40 minuten spelen nog steeds 3-1.

Onnodig verlies in Halle voor de Trappers

Onnodig verlies

Twee minuten na de laatste dweilpauze van de avond zorgde Danny Stempher ervoor dat de Oberliga Nord Meister op 3-2 kwam. Stempher werd bij zijn doelpunt geassisteerd door Max Hermens en Boet Van Gestel. Heel lang konden de Tilburgers niet van hun aansluitingstreffer genieten. De Amerikaanse import Christopher Francis stond compleet vrij en haalde flink uit, waardoor Meierdres de 4-2 niet meer kon voorkomen. Wederom de Canadese Duitser, Burns was bij een doelpunt betrokken. Twee straffen kort na elkaar voor Jonas Gerstung zorgde niet voor veel gevaar voor de defensie van Saale Bulls. Ondanks dat Tilburg Trappers meer kansen dan de thuisploeg had, was de thuisploeg veel meer gebrand op de winst. Daardoor leed Trappers onnodig verlies en verdiende Saale Bulls Halle de drie punten.

Laatste thuiswedstrijd

Vrijdagavond speelt Tilburg Trappers haar laatste reguliere thuiswedstrijd van dit seizoen. Ook in deze wedstrijd is de tegenstander Saale Bulls uit Halle. Zondag sluit Tilburg Trappers de reguliere competitie af in Herne tegen Herner E.V. Daarna krijgen de Tilburgers een week rust en zullen dan mogen aantreden tegen de nummer acht uit de Oberliga Süd.