Uitzeges voor de Greens en de Army Men


Everything I  Did In Hockey, I Worked For (Wayne Gretzky). Wederom een KHL playoffs update. Uitoverwinningen voor de Greens en de Army Men.

Western Conference

Lokomotiv Yaroslavl – SKA St. Petersburg 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)

(SKA leidt de serie 3-1)

In de derde periode liep de wedstrijd uit op een ordinaire matpartij. De frustraties tussen de ploegen waren ook de afgelopen wedstrijden al meerdere keren zichtbaar geweest. De voorgaande periodes waren van zeer hoog niveau. Veel strijd, veel kwaliteit. De thuisploeg ging vol voor de overwinning en nam dan ook een verdiende voorsprong door een treffer van Yegor Korshkov.

Net voor het einde van de eerste periode kwam de gelijkmaker. Alexander Barabanov maakte de voor SKA belangrijke treffer. De tweede periode was in zijn geheel voor de bezoekers. Twee treffers van Viktor Tikhonov en een van Ilya Kovalchuk beslisten de wedstrijd. SKA is nog een overwinning verwijderd van de Conference Finals.

Jokerit Helsinki – CSKA Moscow 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

(CSKA leidt de serie 3-1)

Een belangrijke uitoverwinning voor de Moskovieten. In de eerste periode was het belang van deze wedstrijd zichtbaar. De thuisploeg had weliswaar het beste van het spel, maar kwam niet verder dan zes schoten op de wederom soevereine CSKA-goalie Ilya Sorokin. Het middelste bedrijf was van een andere orde. CSKA kwam al snel op voorsprong door Alexander Popov. Vier minuten later was het al weer gelijk. Steve Moses maakte de Finse treffer.

Iedereen verwachtte dat Jokerit op zoek ging naar de voorsprong. Het waren echter de bezoekers die de druk opvoerden. Het duurde tot halverwege de derde periode voordat dit ook naar een treffer leidde. Sergei Andronov maakte de winnende treffer. CSKA heeft nog een overwinning nodig om de Conference Finals te bereiken. De volgende wedstrijd is in het CSKA Ice Palace in Moskou.

Eastern Conference

Metallurg Magnitogorsk – Ak Bars Kazan 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

(Ak Bars leidt de serie 2-1)

Justin Azevedo was de grote man aan de kant van de bezoekers. Hij was goed voor een goal en 3 assists. Het duurde maar 51 seconden voordat de puck al achter Metallurg-goalie Vasily Koshechkin lag. Jiri Sekac gaf Kazan de perfecte start. Een powerplay situatie leidde vervolgens tot de onverwachte gelijkmaker. Sergei Mozyakin was de maker.

Hierna was het echter alleen nog maar Ak Bars. De bezoekers liepen uiteindelijk uit naar een 2-5 overwinning. De overige treffers van Kazan kwamen van Anton Lander, Vladimir Tkachyov en Vasily Tokranov. De thuisploeg deed nog wat terug via Oskar Osala. De vierde wedstrijd is wederom in Magnitogorsk. Een must-win voor Metallurg.

Traktor Chelyabinsk – Salavat Yulaev Ufa 2-3 (0-0, 2-0, 0-3)

(Salavat leidt de serie 2-1)

Mikhail Yunkov werd de gevierde man aan de kant van de bezoekers. Hij had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning na een prachtige comeback. Na een doelpuntloze eerste periode nam de thuisploeg het initiatief in het middelste bedrijf. Alexei Kruchinin en Alexander Sharov zette Traktor op een verdiende 2-0 voorsprong.

Salavat leek geslagen. Niets was minder waar. Het wedstrijdbeeld veranderde volledig en de bezoekers pakten zelfs de overwinning. Mikhail Yunkov (2) en Linus Omark zorgden voor de ommekeer. Het is nu weer aan Traktor om de serie gelijk te trekken. Volgende wedstrijd is ook in Chelyabinsk.

Previous BREAK! NOS is aanwezig bij Game 4 en eventueel Game 5 in de Bene League finale
Next Boston naar de play-offs en een franchise record voor Clayton Keller