Zevenklappers Avangard, SKA en Jokerit; Lokomotiv bijna in volgende ronde


De afgelopen dagen zijn er weer volop KHL playoff wedstrijden gespeeld. Zevenklappers voor Avangard, SKA en Jokerit. Lokomotiv nog één zege verwijderd van volgende ronde. Patrick van Rijswijk zet alles voor je op een rijtje.

Avtomobilist Yekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

(Gelijke stand in serie 1-1)

Playoff ijshockey is : leren van je fouten! Zo ook in het geval van Avtomobilist. Sergei Mozyakin was in de eerste wedstrijd de grote man. In deze wedstrijd werd hij volkomen geïsoleerd. Het leverde de thuisploeg een hardbevochten zege op. De openingsgoal kwam op naam Alexander Kucheryavenko. Kort hierop werd Matt Ellison weggestuurd na een high hit op Evgeny Chesalin. Een klap voor de offensieve dadendrang van de gasten. In het middelste bedrijf duurde het maar 27 seconden voor de tweede goal van de thuisploeg viel. Yegor Milovzorov was de maker van de 2-0. Een zelfde scoreverloop als in de eerste wedstrijd. In deze wedstrijd pakte de thuisploeg echter wel de overwinning. Denis Platonov maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar verder liet Avtomobilist het dit keer niet komen.

Salavat Yulaev Ufa – Avangard Omsk 2-7 (0-2, 2-3, 0-2)

(Gelijke stand in serie 1-1)

Dit is tot nu toe één van de meest entertaining series. Veel aanvallend spel, veel goals! Het werd bijna een kopie van de eerste wedstrijd. Ware het niet, dat het nu de bezoekers waren die een 0-3 voorsprong pakten via goals van Andre Petersson (2) en Ansel Galimov. Een opleving in de tweede periode leverde de thuisploeg twee goals op. Grigory Panin en Vladimir Tkachyov waren de makers. De opflakkeringwas van korte duur. Pyotr Khokhryakov en Mikhail Fisenko zorgden voor de 2-5 na de tweede periode. In het laatste bedrijf werden de problemen voor de thuisploeg alleen maar groter. Linus Omark werd weggestuurd na een slashing. Er volgden nog twee goals voor de bezoekers. Andre Petersson scoorde zijn derde van de avond en ook Semyon Koshelev vond het net.

Traktor Chelyabinsk – Neftekhimik Nizhnekamsk 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

(Traktor leidt de serie 2-0)

Traktor blijft verbazen en het zijn de youngsters die het doen. Was het in de eerste wedstrijd de 18-jarige Vitaly Kravtsov die de wedstrijd besliste, nu was het de 20-jarige Marsel Sholokhov die de belangrijke 2-0 op het scorebord bracht. De openingstreffer viel al na amper 80 seconden. Richard Gynge was succesvol voor Traktor. De bezoekers liepen vanaf dit moment achter de feiten aan. Oleg Piganovich zorgde op powerplay nog wel voor de aansluitingstreffer. Verder kwam Neftekhimik echter niet. Linus Videll en Alexei Kruchinin zorgden voor de 4-1 eindstand.

Ak Bars Kazan – Amur Khabarovsk 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

(Ak Bars leidt de serie 2-0)

Justin Azevedo scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer voor de thuisploeg. Een hard bevochten overwinning op het stugge Amur. De bezoekers namen in de eerste periode de leiding door een treffer van Kirill Rasskazov. Het antwoord van Ak Bars kwam in het begin van de tweede periode. Anton Lander maakte de gelijkmaker en Stanislav Galiyev zorgde voor de voorsprong. Amur was echter nog niet verslagen en Tomas Zohorna zorde voor de 2-2. Op de goal van Justin Azevedo hadden de gasten echter geen antwoord meer.

CSKA Moscow – Spartak Moscow 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

(CSKA leidt de serie 2-0)

Een prachtige assist van het 20-jarige toptalent Kirill Kaprizon op Maxim Shalunov zorgde voor de enige treffer in dit eenzijdige duel. Na de 6-0 in het eerste duel was Spartak op zoek naar revanche. De bezoekers waren echter niet in staat CSKA hun wil op te leggen. De thuisploeg was ook vandaag te sterk. Het was aan Spartak- goalie Nikita Bespalov te danken dat de score niet hoger opliep. Hij speelde een puike wedstrijd met 40 saves. Wil Spartak nog een kans maken dan zal het in het vervolg van deze serie offensief een vuist moeten maken.

SKA St. Petersburg – Severstal Cherepovets 7-4 (1-1, 4-2, 2-1)

(SKA leidt de serie 2-0)

SKA moest wederom hard werken voor de overwinning. Tot halverwege de wedstrijd kon Severstal de thuisploeg goed volgen. Hierna was de ban gebroken en kon het publiek met volle teugen genieten van de magie van Pavel Datsyuk en zijn SKA. Toch zal Coach Olegs Znaroks zich zorgen maken over de tegentreffers. Deze vallen te makkelijk. De treffers voor SKA kwamen op naam van Pavel Datsyuk (2), Nikita Gusev (2), Viktor Tikhonov, Alexander Barabanov en Ilya Kablukov. Voor de gasten uit Cherepovets waren Dmitry Kagarlitsky (2), Alexei Ugarov en Matej Stransky trefzeker.

Torpedo Nizhny Novgorod – Lokomotiv Yaroslavl 2-3 OT (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)

(Lokomotiv leidt de serie 3-0)

Stefan Kronwall maakte 52 seconden in overtime de winnende voor de bezoekers uit Yaroslavl. Drie overwinningen met een goal verschil. Lokomotiv staat al met een been in de halve finale van de Conference Finals. Tot halverwege de derde periode leidde Yaroslavl met 2-0 door treffers van Brandon Kozun en Jackub Nakladal. Torpedo vocht zich echter terug in de wedstrijd. Goals van Tomas Kundratek en Yury Sergiyenko zorgden voor de 2-2 na reguliere speeltijd. Torpedo gaf het echter wederom weg en weer met een onnodige straf! De powerplay situatie leidde tot de winnende treffer voor Lokomotiv.

HC Sochi – Jokerit Helsinki 2-7 (1-1, 1-2, 0-4)

(Jokerit leidt de serie 2-1)

Na het verlies in de eerste wedstrijd heeft Jokerit de stand inmiddels rechtgetrokken met twee zevenklappers. Werd het in de tweede wedstrijd al 7-2 in Helsinki, in Sochi werd dat nog eens dunnetjes overgedaan. Jokerit gaat op dit moment als een trein. Offensief staat er geen maat op het team uit de Finse hoofdstad! Er waren 36 minute nodig om voorgoed afstand te nemen van de thuisploeg. Tot die tijd scoorden Eric O’Dell en Sean Collins voor Sochi en Jesse Joensuu en Olli Palola voor de bezoekers. Hierna waren het Steve Moses (2), Marko Anttila, Peter Regin en nogmaals Olli Palola die het verschil maakten. Wat kan Sochi nog in deze serie?

Previous Heel veel goals, Taylor Hall gaat maar door en Dallas zakt weg
Next Pittsburgh, Calgary en Arizona boeken uitzege, mijlpaal voor Crosby